u bent hier

Geocache


Ferm Wechelderzande heeft 12 geocaches verstopt in eigen dorp. Wat is geocaching? Dat is een schattenzoektocht op basis van gps-coördinaten. Via deze coördinaten en je gps (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocaching. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Verder liggen de geocaches ook telkens op ... Lees meer »

Ferm Wechelderzande heeft 12 geocaches verstopt
in eigen dorp.

Wat is geocaching?
Dat is een schattenzoektocht op basis van gps-coördinaten. Via deze coördinaten en je gps (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocaching.

Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.
Verder liggen de geocaches ook telkens op speciale plaatsen (historisch belangrijk, een mooie natuur, …). Dus ook al vind je de cache niet, dan heb je er toch een mooie wandeltocht/fietstocht op zitten.
Overal ter wereld kan je op zoek naar zo’n schatten.

Hoe kan je meedoen?
Installeer een geocache-app (vb. c:geo) op je smartphone en maak je eigen account aan. Heb je een fiets- of wandel-gps? Dan kan je ook naar www.geocaching.com surfen, daar je account aanmaken en de coördinaten van de schat opladen naar je gps.
Met je smartphone of je gps navigeer je naar de schat. (De naam van onze geocaches is Ferm Wechelderzande.)

Neem zeker pen en papier mee!

Je moet je wel houden aan een aantal spelregels:
-In elke schat zit een logboek. Noteer je naam en de datum in het logboek. Duid aan in de app dat je de schat gevonden hebt. (Zeker als je eerst bent. Er zijn nl. mensen die ver willen rijden om de eerste vinder te zijn.)
-als je iets (“een goodie”) uit een schat neemt, moet je er ook iets terug insteken. Neem voor deze ruil dus kleine spulletjes mee (grootte max. 3 cm²).
-leg de schat ook steeds terug op dezelfde manier, op dezelfde plaats en verniel hem niet a.u.b!
- vind je een “travel bug” , dan kan je deze meenemen en de code ingeven op de website (www.geocaching.com). Hier kan je lezen wat je met deze travel bug moet doen. Je kan deze uiteraard ook laten liggen voor de volgende.

Véél plezier en laat ons zeker weten wat je ervan vond.

Graag willen we Bart Van Giel, Joachim Piedfort en Luc Philipsen bedanken voor de hulp bij het maken van de geocaches.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oude Jongensschool Wechelderzande
Vlimmersebaan 4
2275 Lille
Van za 19 september 2020 00:00 tot wo 30 juni 2021 23:59
Ferm Wechelderzande
gratis
fermwechel@gmail.com