u bent hier

Gemeente- en OCMW-raad

Samenleving


De Merksplasse gemeenteraad vergadert voorlopig nog online. Je kan de zitting rechtstreeks volgen op You Tube (https://youtu.be/0mR7I_dJaLE) De Merksplasse gemeenteraad bestaat uit het college van burgemeester en schepenen en de verkozen raadsleden. De gemeenteraad vergadert minstens 10 maal per jaar. De openbare zitting kan iedereen bijwonen. De geheime zitting, waar er gesproken wordt over ... Lees meer »

De Merksplasse gemeenteraad vergadert voorlopig nog online.
Je kan de zitting rechtstreeks volgen op You Tube (https://youtu.be/0mR7I_dJaLE)

De Merksplasse gemeenteraad bestaat uit het college van burgemeester en schepenen en de verkozen raadsleden. De gemeenteraad vergadert minstens 10 maal per jaar. De openbare zitting kan iedereen bijwonen. De geheime zitting, waar er gesproken wordt over personen, benoemingen e.d., mag je niet bijwonen.

Toehoorders van de vergadering hebben geen spreekrecht. Via de GO-raM, de gemeente- en OCMW-raadsagenda Merksplas, krijg je elke maand een overzicht van de agendapunten en een beknopte, verstaanbare toelichting. Een abonnement vraag je aan bij de dienst communicatie.

De agenda wordt hoofdzakelijk opgesteld door het schepencollege. Toch kunnen ook raadsleden agendapunten voordragen. Dit kunnen ze tot drie dagen voor de gemeenteraad. Ook tijdens de gemeenteraad kan er, zij het enkel bij hoogdringendheid, nog afgesproken worden om een bepaald punt te behandelen. Twee derde van de aanwezige raadsleden moet hier wel mee akkoord zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
n.v.t.
2330 Merksplas
maandag 26 april 2021 van 20:00 tot 22:00
gemeente Merksplas
gratis