u bent hier

Gemeente- en OCMW-raad

Samenleving


Door de coronamaatregelen vergadert de Merksplasse gemeenteraad digitaal. Er wordt een livestream voorzien via het youtube-kanaal van de gemeente Merksplas. Dat kan je vinden door volgende stappen te volgen: 1. Surf naar www.youtube.com 2. Centraal bovenaan verschijnt er een zoekbalk. Typ daar “gemeente Merksplas” in. 3. Klik op “Gemeenteraad 22 februari januari 2021”. Je kan je ook abonneren ... Lees meer »

Door de coronamaatregelen vergadert de Merksplasse gemeenteraad digitaal. Er wordt een livestream voorzien via het youtube-kanaal van de gemeente Merksplas. Dat kan je vinden door volgende stappen te volgen:
1. Surf naar www.youtube.com
2. Centraal bovenaan verschijnt er een zoekbalk. Typ daar “gemeente Merksplas” in.
3. Klik op “Gemeenteraad 22 februari januari 2021”. Je kan je ook abonneren op ons kanaal, zodat je het de volgende keer makkelijker vindt.
4. Nu kan je de vergadering live volgen.

De Merksplasse gemeenteraad bestaat uit het college van burgemeester en schepenen en de verkozen raadsleden. De gemeenteraad vergadert minstens 10 maal per jaar. De openbare zitting kan iedereen bijwonen. De geheime zitting, waar er gesproken wordt over personen, benoemingen e.d., mag je niet bijwonen.

Toehoorders van de vergadering hebben geen spreekrecht. Via de GO-raM, de gemeente- en OCMW-raadsagenda Merksplas, krijg je elke maand een overzicht van de agendapunten en een beknopte, verstaanbare toelichting. Een abonnement vraag je aan bij de dienst communicatie.

De agenda wordt hoofdzakelijk opgesteld door het schepencollege. Toch kunnen ook raadsleden agendapunten voordragen. Dit kunnen ze tot drie dagen voor de gemeenteraad. Ook tijdens de gemeenteraad kan er, zij het enkel bij hoogdringendheid, nog afgesproken worden om een bepaald punt te behandelen. Twee derde van de aanwezige raadsleden moet hier wel mee akkoord zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC De MARc/kt
Markt 1
2330 Merksplas
maandag 22 februari 2021 van 20:00 tot 22:00
gemeente Merksplas
gratis