u bent hier

GEANNULEERD WEGENS COVID-19 - ONBEMINDE GELOVIGEN - VERPLAATST NAAR 17 DECEMBER 2020

18 +


We nodigen u uit op een lezing door Prof. Guido Vanheeswijck (1955), Hovenaar, Davidsfondslid, germanist en filosoof. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en de Katholieke Universiteit Leuven. Hij schreef talloze boeken, waaronder het in 2016 gepubliceerde De draad van Penelope. Momenteel bekleedt hij de Breughelleerstoel aan UPenn (Philadelphia). Islamitische gelovigen heten ... Lees meer »

We nodigen u uit op een lezing door Prof. Guido Vanheeswijck (1955), Hovenaar, Davidsfondslid, germanist en filosoof.
Hij is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en de Katholieke Universiteit Leuven. Hij schreef talloze boeken, waaronder het in 2016 gepubliceerde De draad van Penelope. Momenteel bekleedt hij de Breughelleerstoel aan UPenn (Philadelphia).

Islamitische gelovigen heten gevaarlijk te zijn, christenen daarentegen ongevaarlijk en zelfs gezellig, tenminste als ze niet meer echt gelovig zijn. Geen wonder dat niemand christenen nog aanspreekt met ‘beminde gelovigen’. Ze worden niet bemind om hun geloof, zij worden slechts bemind als zij de inhoud van dat geloof zo vaag mogelijk houden.

Onbeminde gelovigen legt uit hoe, wanneer en waarom gelovige christenen in Vlaanderen en Nederland ‘onbemind’ werden en wat daarvan de (politieke) gevolgen zijn. Maar in de epiloog duikt de oude aanspreking ‘beminde gelovigen’ weer op. Als uitnodiging om opnieuw over de grote vragen na te denken en te spreken, en lezers ervan te overtuigen dat het niet fout is om dat juist nu weer vanuit een religieus perspectief te doen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Markgraaf
Kapelstraat 8
2540 Hove
donderdag 17 december 2020 van 20:00 tot 22:00
DAVIDSFONDS Hove
€ 5,0
lieve.duffeler@skynet.be
0477 417 929