u bent hier

GEANNULEERD: Schoolfilm: De club van lelijke kinderen

10 +


Een film van Jonathan Elbers ‘Hou het schoon!’ De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste ... Lees meer »

Een film van Jonathan Elbers‘Hou het schoon!’ De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.


Grimmige dystopie voor kinderen is een zeldzaam genre. Na het zien van De club van lelijke kinderen vraag je je af waarom! Een filmtitel die het grote publiek shockeerde, over een thema dat dringend besproken moet worden. Een oorlog van saai en grijs tegen honderdduizend kleuren.

Dompel je volledig onder in de sfeer van de film, en speel het gratis, interactieve spel. Surf naar declubvanlelijkekinderen.jeugdfilm.be om aan de slag te gaan.Humo: ‘Het zijn loodzware thema's, die hier evenwel op een bevattelijke manier worden binnengesmokkeld in een spannend avontuur. Reken maar dat uw kinderen zullen meeleven met de kleine guerrillero.’Winnaar Beste Langspeelfilm op het JEF festival 2020!Nederland, 2019

Nederlands gesproken

91 min


Schoolfilm voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.
Een samenwerking met CC Ter Dilft Bornem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart cc Binder - theaterzaal Kollebloem
Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
dinsdag 24 november 2020 van 10:00 tot 11:31
cc Binder Puurs
€ 4,0
forms.office.com/Pages/ResponsePage.a...
vrijetijdsloket@puursam.be
03 203 27 05
www.ccbinder.be