u bent hier

*GEANNULEERD* Over heiligen, geleerden en tovenaars - Wetenschap, religie en magie in de vroege middeleeuwen

16 +

Wetenschap


Door coronamaatregelen is deze cursus voorlopig geannuleerd. Zodra culturele activiteiten weer mogelijk zijn, zoeken we samen met de docenten naar mogelijke vervangdata. Dit zal ten vroegste na de paasvakantie zijn (vanaf 19 april). Houd onze website davidsfondsacacademie.be in de gaten! Wetenschap en magie De invloed van de Kerk Wetenschappers en natuurverschijnselen Behoort ratio alleen de ... Lees meer »

Door coronamaatregelen is deze cursus voorlopig geannuleerd. Zodra culturele activiteiten weer mogelijk zijn, zoeken we samen met de docenten naar mogelijke vervangdata. Dit zal ten vroegste na de paasvakantie zijn (vanaf 19 april). Houd onze website davidsfondsacacademie.be in de gaten!

Wetenschap en magie
De invloed van de Kerk
Wetenschappers en natuurverschijnselen

Behoort ratio alleen de wetenschap toe of speelt het ook een rol in religie en magie? Zijn wetenschap en geloof strikt gescheiden? Op welke manier heeft de Kerk de wetenschap bevorderd? Raoul Bauer zoekt samen met jou een antwoord op deze en andere vragen, in het licht van de vroege middeleeuwen.


Met een middeleeuwse bril op kijk je naar verschillende natuurverschijnselen: hoe zit het met de bouw van het heelal? Wat is die zonsverduistering toch? Kondigen eclipsen en stormen ongeluk aan? Reis Isidorus van Sevilla achterna en ontdek wat hij in zijn encyclopedie over magie schreef. Lees de Engelse geschiedenis van Beda Venerabilis, dé wetenschapper van de 8ste eeuw. Sta met hem stil bij mirakels en het fenomeen van de getijden. De cursus sluit af met de wiskundige paus Silvester II – Gerbert van Aurillac – in het jaar 1000.

In samenwerking met Davidsfonds Mortsel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal ’t Parkske
Edegemsestraat 26
2640 Mortsel
do 11 maart 2021 van 14:00 tot 16:30 do 18 maart 2021 van 14:00 tot 16:30
Davidsfonds Academie
€ 56,0
www.davidsfondsacademie.be/aanbod/aca...