u bent hier

*GEANNULEERD* Langs Tigris en Eufraat - De cultuur van het oude Mesopotamië

16 +

Erfgoed


Door coronamaatregelen is deze cursus voorlopig geannuleerd. Zodra culturele activiteiten weer mogelijk zijn, zoeken we samen met de docenten naar mogelijke vervangdata. Dit zal ten vroegste na de paasvakantie zijn (vanaf 19 april). Houd onze website davidsfondsacacademie.be in de gaten! Het wel en wee van de Babyloniërs Het ontstaan en de betekenis van het spijkerschrift Het epos van ... Lees meer »

Door coronamaatregelen is deze cursus voorlopig geannuleerd. Zodra culturele activiteiten weer mogelijk zijn, zoeken we samen met de docenten naar mogelijke vervangdata. Dit zal ten vroegste na de paasvakantie zijn (vanaf 19 april). Houd onze website davidsfondsacacademie.be in de gaten!

Het wel en wee van de Babyloniërs
Het ontstaan en de betekenis van het spijkerschrift
Het epos van Gilgamesj, het Babylonische scheppingsverhaal

Ten tijde van het oude Egypte strekt het Mesopotamische rijk zich uit tussen de Tigris en de Eufraat. Het is een van de grootste beschavingen uit de oudheid. De uitvinding van het spijkerschrift door de Sumeriërs in 3300 v.Chr. is daarin van groot belang. De overgebleven kleitabletten bieden niet alleen een schat aan informatie over het dagelijkse leven in die tijd, maar bevatten ook hoogstaande literaire en religieuze teksten.

Michel Tanret trekt samen met jou door de rijke cultuur van het vruchtbare tweestromenland. De eerste nederzettingen rond 6000 v.Chr., de uitvinding van het eerste schriftsysteem ter wereld, grote vorsten als Hammoerabi en Assurbanipal: het zijn maar een paar voorbeelden uit de boeiende reis door een tijd vol geneeskundige, wiskundige en literaire hoogtepunten.

In samenwerking met Davidsfonds Reg. Aartselaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC 't Aambeeld
Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar
di 9 maart 2021 van 14:00 tot 16:00 di 16 maart 2021 van 14:00 tot 16:00
Davidsfonds Academie
€ 66,0
www.davidsfondsacademie.be/aanbod/aca...
academie@davidsfonds.be
016 31 06 70