u bent hier

* GEANNULEERD* ANANSI

9 +

Figuren en poppentheater


Een surrealistisch sprookje vol muziek en vertelplezier Iedereen kent de sluwe streken van Reinaert De Vos, maar wie kent die van Anansi, de mythische spin uit de Ghanese volksverhalen? Hij is zowel schelm als egoïst die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw of een van zijn kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. “Eerst het vreten en dan de moraal”, lijkt hem wel ... Lees meer »

Een surrealistisch sprookje vol muziek en vertelplezier

Iedereen kent de sluwe streken van Reinaert De Vos, maar wie kent die van Anansi, de mythische spin uit de Ghanese volksverhalen?Hij is zowel schelm als egoïst die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw of een van zijn kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. “Eerst het vreten en dan de moraal”, lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht... Jeroen Theunissen - bekend van de romans “De omwegen” (shortlist Libris Prijs 2014) en “Jouw huid” en van Compagnie Cecilia - en Gorges Ocloo bewerken verhalen uit de Anansi-cyclus tot een vertelling vol humor, reflectie en inzicht over ons maatschappelijk functioneren. In de beste traditie van storytelling.Beeldsmederij DE MAAN zet al langer in op artiesten met een migratie-achtergrond. Ze brengen telkens nieuwe mythes en verhalen binnen. Regisseur/acteur/componist Gorges Ocloo (sterspeler in 'Wat is de Wat' van hetpaleis, 'Studio Shehrazade’ van Kloppend Hert en ARSENAAL, componist/muzikant uit de voorstelling FUTUR SIMPLE van DE MAAN) regisseert rasvertelster Ineke Nijssen, geflankeerd door Owen Weston, die de vertelling live van muziek voorziet. ANANSI OP RADIO KLARA:

Herbeluister hier de mooie reportage op KLARA waarbij Ineke Nijssen en Gorges Ocloo alvast een tipje van de sluier lichten! 

DE MAAN
Toon kaart DE MAAN (UiTPAS)
Minderbroedersgang 1&3
2800 Mechelen
zaterdag 8 mei 2021 van 15:00 tot 15:00
DE MAAN
€ 12,0
Bestel tickets
015 200 200
contact@DEMAAN.be
015 205 424(fax)
www.demaan.be