u bent hier

Filmvoorstelling: God exists, her name is Petrunya


Ontdek Europese cinema tijdens Pop up Europa Retie. Ga mee met ons naar Noord-Macedonië tijdens de film, ‘God exists, her name is Petrunya’. Het is de winnaar van de Lux-prijs 2019 voor de beste Europese film van het jaar. Mis het dus niet! Het verhaal speelt zich af in een klein stadje in Noord-Macedonië. Daar vindt elk jaar een traditie plaats. Een priester werpt een kruis in het water, ... Lees meer »

Ontdek Europese cinema tijdens Pop up Europa Retie. Ga mee met ons naar Noord-Macedonië tijdens de film, ‘God exists, her name is Petrunya’. Het is de winnaar van de Lux-prijs 2019 voor de beste Europese film van het jaar. Mis het dus niet!

Het verhaal speelt zich af in een klein stadje in Noord-Macedonië. Daar vindt elk jaar een traditie plaats. Een priester werpt een kruis in het water, waarna honderden mannen het proberen te vangen. De man die het kruis vindt, ervaart volgens de traditie geluk en welvaart. In de film springt de jonge vrouw, Petrunya in het water en vangt vervolgens het kruis. Deze actie veroorzaakt veel ophef in de lokale gemeenschap, omdat enkel mannen mogen deelnemen aan deze traditie. De film is een pleidooi voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

De filmvoorstelling is gratis, maar een plek reserveren is verplicht (www.retie.be/popup-europa).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Den Dries
Kerkhofstraat 37
2470 Retie
woensdag 30 september 2020 van 20:00 tot 22:00
Pop up Europa, een initiatief van provincie Antwerpen i.s.m. gemeente Retie
gratis
www.retie.be/eloket/formulier/98/film...