u bent hier

Fietsen in Hertberg

Atletiek, wandelen en fietsen


Het fietsknooppuntennetwerk bestaat uit fietsroutes die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. Je kiest zelf waar je begint en hoe je route zal lopen langsheen de verschillende knooppunten. De knooppunten zijn genummerd en aangegeven op groene rechthoekige borden. Zo fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt en stel je zelf je routes samen. Knooppunten die in het ... Lees meer »

Het fietsknooppuntennetwerk bestaat uit fietsroutes die via knooppunten met elkaar verbonden zijn.

Je kiest zelf waar je begint en hoe je route zal lopen langsheen de verschillende knooppunten. De knooppunten zijn genummerd en aangegeven op groene rechthoekige borden. Zo fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt en stel je zelf je routes samen.

Knooppunten die in het domein liggen

Kaarten van dit netwerk zijn online te bestellen of beschikbaar in alle toeristische infokantoren van de Antwerpse Kempen. Knooppunt 88 van fietskaart Antwerpse Kempen ligt aan Hertberg.

Laak- en Neteroute (52,4 km)
De vallei van de Grote Nete en haar zijrivier de Grote Laak vormt een fraai decor om in te fietsen. Deze Laak- en Neteroute vormt bovendien een prima kennismaking met de Merode, het grensgebied tussen de Antwerpse en Limburgse Kempen en het Hageland. Bijzondere natuurgebieden zijn onder meer Provinciaal Groendomein Hertberg, Goor-Asbroek, het Laakdals Trichelbroek en de Kwarekken. De Laak- en Neteroute serveert verder heel wat opmerkelijk erfgoed, waaronder de kastelen van de familie de Merode in Westerlo, de norbertijnenabdij van Averbode, talloze stemmige kapelletjes en een Klompenmuseum met klompenbelevingspad.
Pater van Clé-route (49 km)
De route loopt via overwegend rustige en verharde plattelandswegen, weiden en dennenbossen en passeert aan Hertberg. De norbertijnenabdij van Tongerlo (Westerlo) is een bezoek meer dan waard. Nog in Westerlo: de kastelen van de familie de Merode. In Zittaart (Meerhout) kan je de Haenvense molen bewonderen, een houten standaardmolen die nog geregeld maalt.
Mountainbikeroute Herselt (42 km)
Van aan herberg 'Mie Maan' starten 3 verschillende mountainbikeroutes, in afstand variërend tussen 8,5 km en 20 km.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Provinciaal Groendomein Hertberg
Diestsebaan 28
2230 Herselt
gratis
hertberg@provincieantwerpen.be
014546761
www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/...