u bent hier

Facebook Live Talk - Intergenerational (hi)stories

Samenleving


Intergenerational (hi)stories Migratie en ontworteling zijn ervaringen die generaties lang sporen nalaten. Anderzijds creëert het ook hybride identiteiten en nieuwe relaties. Hoe kun je gevoelens en herinneringen aan deze complexe identiteiten op beeld vastleggen? Kunnen kunstpraktijken waarheidsgetrouwe documenten leveren om die realiteit van ontworteling te onthullen? Van familiealbums en ... Lees meer »

Intergenerational (hi)stories
Migratie en ontworteling zijn ervaringen die generaties lang sporen nalaten. Anderzijds creëert het ook hybride identiteiten en nieuwe relaties. Hoe kun je gevoelens en herinneringen aan deze complexe identiteiten op beeld vastleggen? Kunnen kunstpraktijken waarheidsgetrouwe documenten leveren om die realiteit van ontworteling te onthullen?
Van familiealbums en geluidsopnames tot autobiografische kunstinstallaties: verschillende sporen van intergenerationele verhalen vinden hun weg naar het museum.
Kunnen die kunstwerken en curatoriële praktijken ons naar nieuwe vormen van representatie leiden? Zeynep Kubat (kunsthistoricus en criticus, doctoraal onderzoeker in visuele studies, redacteur) zal over deze intergenerationele geschiedenissen praten met Yasmina Reggad (curator, kunstenaar, documentairemaker) en Zineb Sedira (kunstenaar, fotograaf)

Praktische info
Deze talk start om 20u stipt en wordt uitgezonden via Facebook Live. Volg de FOMU-Facebookpagina voor updates.
Voertaal is Engels.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart FOMU - Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
zondag 6 december 2020 van 20:00 tot 20:00
FOMU – Fotomuseum Antwerpen
info@fomu.be
+32 (0)3 242 93 00
fomu.be/kalender/uncertainty-live-tal...
info@fomu.be
fomu.be