u bent hier

Facebook Live Talk - Black Futurism

Samenleving


[deze block wordt niet meer gebruikt - vervangen door onderstaande blokken in Activiteiten ContentTekst] Black futurisms: artistieke strategieën Er zijn veel futurismen. Futurisme richt zich op visionaire toekomstscenario's en het opnieuw verbeelden van utopieën. Je vindt ze in literatuur, muziek (video's) en zelfs fotografie. Een mix van sci-fi, technologie en kritische filosofie maakt er ... Lees meer »

[deze block wordt niet meer gebruikt - vervangen door onderstaande blokken in Activiteiten ContentTekst]
Black futurisms: artistieke strategieën
Er zijn veel futurismen. Futurisme richt zich op visionaire toekomstscenario's en het opnieuw verbeelden van utopieën. Je vindt ze in literatuur, muziek (video's) en zelfs fotografie. Een mix van sci-fi, technologie en kritische filosofie maakt er vaak deel van uit. Collagetechnieken, found footage, en samples creëren hiaten en tegenstrijdigheden om het tijdsverloop te verstoren.
Afro-futurisme, Afrikaans-futurisme, maar ook radicale Zwarte futurismen brengen het Zwarte onderwerp naar de voorgrond. Niet elke soort vereist een radicale breuk met tradities die mensen onderdrukken tot op de dag van vandaag. Maar degenen die dat wel doen, streven ernaar de Witte norm of het Wit privilege af te schaffen, dat vaak in stand wordt gehouden door middel van structuren, systemen en instellingen.
Wat voor esthetiek kunnen futurismen bedenken in fotografie, muziek en beeldende kunst? Hoe kunnen (politieke, systemische) bevrijding en esthetiek hand in hand gaan? Welke strategieën keren terug in verschillende futuristische praktijken?
Moderator Emma-Lee Amponsah zal zich verdiepen in de wereld van zwarte futurismen met een panel dat verschillende aspecten van de zwarte cultuur vertegenwoordigt om de antwoorden op deze en andere te vinden
Praktische info
Deze talk start om 20u stipt en wordt uitgezonden via Facebook Live. Voertaal is Engels.
Volg de FOMU-Facebookpagina voor updates.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart FOMU - Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
vrijdag 4 december 2020 van 20:00 tot 20:00
FOMU – Fotomuseum Antwerpen
info@fomu.be
+32 (0)3 242 93 00
fomu.be/kalender/uncertainty-live-tal...
info@fomu.be
fomu.be