u bent hier

Expo + open call - Na al dat terugplooien op mezelf, kijk ik uit naar terugplooien op een ander

Meerdere kunstvormen


Hoe was jouw lockdown? Maakte jij ‘quarantainekunst’ en wil je dat tonen in CC Zwaneberg? Je werk gaat in dialoog met het werk van Charlotte Peys. Zij schreef en tekende brieven tijdens de lockdown. Hoe was jouw lockdown? Hoe heb jij het ervaren dat de enige zekerheid onzekerheid was? Hoe was het in jouw kot? Kreeg missen ook een nieuwe dimensie? Genoot je ervan om deze periode om te zetten in ... Lees meer »

Hoe was jouw lockdown? Maakte jij ‘quarantainekunst’ en wil je dat tonen in CC Zwaneberg? Je werk gaat in dialoog met het werk van Charlotte Peys. Zij schreef en tekende brieven tijdens de lockdown.

Hoe was jouw lockdown? Hoe heb jij het ervaren dat de enige zekerheid onzekerheid was? Hoe was het in jouw kot? Kreeg missen ook een nieuwe dimensie? Genoot je ervan om deze periode om te zetten in kunst? Maakte jij ‘quarantainekunst’ en wil je dat tonen in CC Zwaneberg?

Eigenlijk hadden we andere plannen voor de 30ste verjaardag van Cultuurcentrum Zwaneberg. We wilden een expo met véél volk, uiteraard kunst en vooral, veel feestelijkheden. 30 jaar cultuur verdiende 30 uren kunst. Maar soms gooit iets roet in het eten. Dit keer was het een virus.

Nu willen we iets laten zien dat ons allen raakt. Waar de hele wereld van de naweeën voelt. Of is de bevalling nog niet voorbij?

Maakte jij ‘quarantainekunst’ en wil je dat tonen in CC Zwaneberg? Stuur een mailtje naar Mieke voor 17 augustus en vertel of laat zien wat jij deed. Eind augustus laten we weten of jouw werk ook getoond wordt in deze expo.

Je werk gaat in dialoog met het werk van Charlotte Peys. Zij schreef en tekende brieven tijdens de lockdown. Sprokkelpost van hier naar daar. Al wat ze sprokkelt, verstuurt ze naar eender wie daar nood aan heeft. In totaal verzond ze 100 kunstwerkjes naar vrienden en vreemden. Voor deze expo verzamelt ze alle brieven terug om te tonen aan ons publiek.

Deze expo wordt geen feestje. Dat is het concept. En het mag mislukken. Maar dan is er kunst, en toevallig kan kunst troosten. Dat voelen wij.

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
van 26/09/20 tot 18/10/20 ma van 14:00 tot 17:00 (zo, di, woe, do, vrij, za gesloten)
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
gratis
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/detussenruimte