u bent hier

EXPO: Mattman


Met zelf ontwikkelde technieken en gevoel als leidraad maakt Mattman al zijn werken in één keer, zonder pauzes, hij corrigeert hij niets. De ‘ brute werken’, graffiti op gerecycleerd materiaal, zijn een aanklacht tegen de heersende cultuur van perfectionisme. Deze werken staan in contrast met de ‘ fijnere werken’ waarbij gezocht wordt naar een soort van minimalisme: welke lijnen zijn er nodig ... Lees meer »

Met zelf ontwikkelde technieken en gevoel als leidraad maakt Mattman al zijn werken in één keer, zonder pauzes, hij corrigeert hij niets.
De ‘ brute werken’, graffiti op gerecycleerd materiaal, zijn een aanklacht tegen de heersende cultuur van perfectionisme.
Deze werken staan in contrast met de ‘ fijnere werken’ waarbij gezocht wordt naar een soort van minimalisme: welke lijnen zijn er nodig om een persoon te vatten? Als er enkele lijnen ontbreken vult de kijker die dan aan mijn zijn eigen fantasie?

Zijn hoogste doel met kunst is een vorm van verwondering terugbrengen. Mattman hoopt de aanschouwer iets te leren over de vele mogelijkheden in het leven, over zelfrespect en over de schoonheid van het menselijk lichaam.

Meer over Mattman: www.mattman.be, Instagram @mattman_art

Mattman (°1985) woont in Puurs-Sint-Amands en is autodidact in de kunsten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Glazen Huis
Kaai
2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)
Van za 9 oktober 2021 00:00 tot zo 14 november 2021 23:59
cc Binder Puurs
gratis
mattman.info@gmail.com
www.mattman.be
www.uitinpuurssintamands.be