u bent hier

EXPO: Martine de Vleeschouwer - Energie en nieuw leven

Schilderkunst


Een nieuwe tentoonstelling van een klassevrouw van eigen Lintse bodem! Martine de Vleeschouwer brengt in haar expositie 'Energie en nieuw leven' een kijk op haar eigen persoonlijkheid. Of zoals ze het zelf zegt: "‘Vroeger schilderde ik figuratief – ik keek en ik schilderde wat ik zag – maar mijn kunst is geëvolueerd, naar almaar meer abstract. Ik ben niet religieus of gelovig, maar wel ... Lees meer »

Een nieuwe tentoonstelling van een klassevrouw van eigen Lintse bodem!

Martine de Vleeschouwer brengt in haar expositie 'Energie en nieuw leven' een kijk op haar eigen persoonlijkheid. Of zoals ze het zelf zegt:
"‘Vroeger schilderde ik figuratief – ik keek en ik schilderde wat ik zag – maar mijn kunst is geëvolueerd, naar almaar meer abstract. Ik ben niet religieus of gelovig, maar wel esoterisch aangelegd. Ik voel. En ik schilder. Ik druk mezelf beter en liever visueel uit dan in speeches en woorden. Schilderijen zijn mijn medium. Ik wil schoonheid weergeven, maar hoop dat mijn werken ook iets doen. Mensen die ernaar kijken, gefixeerd, mediterend bijna, zeggen vaak dat ze een soort rust over zich heen voelen komen. Dat mijn schilderijen hen goed doen voelen, door
de kleuren en het licht dat ik gebruik. Wat ik ermee wil vieren, is de energetische kracht die verwarmt en die in alle leven zit, die ons doet
liefhebben en ondernemen. De onuitputtelijke bron van energie die zich nu eens vol passie, dan weer subtiel, ingehouden en zacht manifesteert. Levenslicht, kortom." (uit het mooie interview 'De wereld als mirakel en realiteit', dat Martine gaf samen met haar man Robin Rowley. Interview vind je hier: https://domoderefontiro.be/sites/default/files/2018-09/domo-boek-finaal-interactive.pdf)

PRAKTISCH
- Gratis tentoonstelling in de foyer van OC De Witte Merel, Liersesteenweg 25, 2547 Lint
- Wees welkom tijdens de openingsuren van OC De Witte Merel:
Maandag, dinsdag en donderdag van 13u-20u
Woensdag en vrijdag van 9u-12u en van 13u-20u
- Neusmondmasker verplicht!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OC De Witte Merel
Liersesteenweg 25
2547 Lint
Van do 1 oktober 2020 13:00 tot ma 30 november 2020 20:00
UiT in Lint
gratis
uit@lint.be
03 455 12 13
www.lint.be/expo