u bent hier

Expo 'Druk Bezig': druktechnieken van nu en voor de toekomst


Het Museum van de Speelkaart presenteert één van de meest eigenzinnige projecten uit haar geschiedenis. Negen jonge, grafische kunstenaars tonen hun werk in de expo ‘DRUK BEZIG’. Stuk voor stuk zijn het fantastische grafici die met verschillende technieken experimenteren en voortdurend grenzen opzoeken. Ze zijn niet commercieel ingesteld en bewegen zich meestal in de luwte. De expo bewijst dat ... Lees meer »

Het Museum van de Speelkaart presenteert één van de meest eigenzinnige projecten uit haar geschiedenis. Negen jonge, grafische kunstenaars tonen hun werk in de expo ‘DRUK BEZIG’. Stuk voor stuk zijn het fantastische grafici die met verschillende technieken experimenteren en voortdurend grenzen opzoeken. Ze zijn niet commercieel ingesteld en bewegen zich meestal in de luwte. De expo bewijst dat hun werk ook in een museale context overeind blijft.

Curatoren Sven Denis en Dennis Marien zijn met ‘DRUK BEZIG’ niet aan hun proefstuk toe. Sven Denis is verbonden aan Strip Turnhout en Rock Paper Pencil. Duizendpoot Dennis Marien is naast tekenaar, graficus en uitgever ook actief in het Stripmuseum in Brussel. Bezoekers kunnen beide heren regelmatig aan het werk zien in het innovatieve Fablab 2300, dat ondergebracht is in het Museum van de Speelkaart.

Denis en Marien willen met de expo tonen welke nieuwe druktechnieken tegenwoordig gebruikt worden en tot welke fabelachtige resultaten die kunnen leiden. Met dit concept sluit de tentoonstelling perfect aan bij de vaste opstelling van het museum, dat het 19de-eeuwse drukproces van speelkaarten illustreert. Dit betekent niet dat DRUK BEZIG enkel doorspekt is met technische uiteenzettingen. Wie zich wil verdiepen in de drukprocédés, komt aan zijn trekken. Anderen kunnen zich laten verbazen door de grensverleggende resultaten en de mogelijkheden op grafisch vlak. Het gangbare beeld van drukwerk zal nooit meer hetzelfde zijn!

Deze kunstenaars tonen hun grafische pareltjes:

Anneke Caramin
Céline Hudréaux
Dennis Marien
Greg Shaw
Jana Vasiljević
Martina Petrović
Quentin Pillot en Rebecca Rosen (l’Appât)
Vincent Wagnair

Een tentoonstellingsbrochure is beschikbaar.
Reserveer je bezoek vooraf en lees ook nog even de huisregels na!

Praktische info:

DRUK BEZIG - Druktechnieken van nu en de toekomst
15 december 2020 tot 21 februari 2021 in het Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18, 2300 Turnhout

Openingsuren:

Dinsdag tot vrijdag: 10 tot 17 uur
Zaterdag en zondag: 11 tot 17 uur
Gesloten op maandag, 25-26 december en 1-2 januari

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18
2300 Turnhout
Van 15 december 2020 tot 21 februari 2021 (
di van 10:00 tot 17:00 wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00 vr van 10:00 tot 17:00
za van 11:00 tot 17:00
zo van 11:00 tot 17:00)
Archief en Musea Turnhout
€ 5,0
speelkaartenmuseum.turnhout.be