u bent hier

Expo Contrast. Vlaamse popmuzikanten gefotografeerd door Frank Lambrechts

Fotografie


De expo Contrast toont een veertigtal Vlaamse popmuzikanten door fotograaf Frank Lambrechts vereeuwigd. Het zijn echte portretfoto's, geen kiekjes van artiesten die onverhoeds door de camera werden verrast en ook geen actiefoto's van muzikanten tijdens een optreden. Lambrechts kreeg veel schoon volk voor zijn lens, zoals Sam Bettens, Oscar & The Wolf, Bart Peeters, Karen Damen, Touris LeMC, ... Lees meer »

De expo Contrast toont een veertigtal Vlaamse popmuzikanten door fotograaf Frank Lambrechts vereeuwigd. Het zijn echte portretfoto's, geen kiekjes van artiesten die onverhoeds door de camera werden verrast en ook geen actiefoto's van muzikanten tijdens een optreden.
Lambrechts kreeg veel schoon volk voor zijn lens, zoals Sam Bettens, Oscar & The Wolf, Bart Peeters, Karen Damen, Touris LeMC, Jef Neve, Bernard Van Lent, Lindsay en nog vele anderen.
Lambrechts koos vier thema's voor deze expo. Een eerste reeks portretten, alles zwart-wit, toont de geportretteerden tegen een strakke witte achtergrond. In de tweede reeks portretten is er een context: de geportretteerde wordt in beeld gebracht tijdens een wandeling. De kleurenfoto's vormen de derde rubriek. Ze werden allemaal gemaakt in de coulissen van de digitale Vlaamse hitzender Ment TV en schurken aan tegen de fotografie van de boekskes. De laatste reeks toont wellicht het meeste eenheid: een enkel concept ligt aan de basis van alle zes foto's: Walk on Water. In de Grote Put in de Bospolder van Ekeren bouwde Frank een ondergedompelde stelling. Daarop nam de artiest plaats, zodat hij op het water lijkt te staan, of te liggen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Vleeshuismuseum
Vleeshouwersstraat 38-40
2000 Antwerpen
Van 3 juni 2020 tot 27 september 2020 (do van 10:00 tot 17:00, vr van 10:00 tot 17:00, za van 10:00 tot 17:00, zo van 10:00 tot 17:00)
Museum Vleeshuis
€ 5,0
www.museumvleeshuis.be/nl/contrast