u bent hier

expo Alebrijes, recuerdos y poemas

6 +

Fotografie, Meerdere kunstvormen, Poezie, Samenleving, Decoratieve kunst


"Alebrijes, recuerdos y poemas" is een expo over het Feest van de Doden met oude Azteekse en hedendaagse gedichten, kleurrijke ambachtelijke figuren van papier-maché en foto's van de Día de Muertos in Mexico. De expo Alebrijes, recuerdos y poemas luidt het Feest van de Doden in, dat wordt gevierd in Permeke op 31 oktober. In de aanloop naar dit feest zijn er verschillende activiteiten vooor ... Lees meer »

"Alebrijes, recuerdos y poemas" is een expo over het Feest van de Doden met oude Azteekse en hedendaagse gedichten, kleurrijke ambachtelijke figuren van papier-maché en foto's van de Día de Muertos in Mexico.

De expo Alebrijes, recuerdos y poemas luidt het Feest van de Doden in, dat wordt gevierd in Permeke op 31 oktober. In de aanloop naar dit feest zijn er verschillende activiteiten vooor kinderen en volwassenen. Deze expo over het Feest van de Doden toont oude Azteekse en hedendaagse gedichten, kleurrijke ambachtelijke figuren van papier-maché en foto's van de Día de Muertos in Mexico. 


 de alebrijes van kunstenaar Francisco Manzano 


Alebrijes zijn voorwerpen uit papier-maché, met als onderwerp fantastische, ludieke en komische figuren die kleurrijk beschilderd worden.

Door terug te gaan naar de Mexicaanse traditie van kartonwerk en papier-maché, leidt Francisco ons door een droomwereld. Hij ontwerpt figuren die uit het niets zijn ontstaan en die buitengewone vormen en kleuren krijgen, alsof ze voortkomen uit onwezenlijke dromen en een overweldigende realiteit.

 de foto's van Cuauhtémoc Garmendia


Cuauhtémoc Garmendia brengt de Mexicaanse traditie om de doden te eren in beeld.

Cuauhtémoc is freelance fotograaf. Hij heeft gewerkt voor verschillende kranten en tijdschriften, in België en Latijns-Amerika. Hij was ook de huisfotograaf van het Zuiderpershuis wereldcultuurcentrum, Zomer van Antwerpen, De Roma en Rataplan. Als stadsfotograaf van Antwerpen werkte hij samen met het MAS, het Red Star Line museum en het Rubenshuis. Hij werkt ook mee aan projecten van diverse artistieke en sociale organisaties. Momenteel is hij huisfotograaf van het theatergezelschap Tutti Fratelli. de gedichten van een oude Azteekse dichter en enkele hedendaagse Mexicaanse dichters


Sandra Olguin van het CEM (Centrum voor Mexicaanse studies) selecteerde gedichten van Nezahualcoyotl (1402 – 1472), koning van Acolhuacan, dichter en filosoof, en van de Mexicaanse schrijver Juan Rulfo (1917 - 1987) en andere hedendaagse Mexicaanse dichters.


 

Bibliotheek Permeke
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen
Van 10 oktober 2020 tot 31 oktober 2020(
ma van 10:00 tot 17:00
di van 10:00 tot 17:00wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 17:00
zo van 10:00 tot 17:00)
Bibliotheek Permeke
gratis
www.permeke.org/nl/event/75052/da-de-...