u bent hier

Erfgoeddag 2020

1.40.0.0.0 


Op Erfgoeddag worden honderden activiteiten gepland over heel Vlaanderen en Brussel door diverse erfgoedorganisatoren. Alle activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten moet u wel vooraf reserveren omdat de beschikbare plaatsen beperkt zijn. Documentatiecentrum Mariaburg wil het nachtelijk uitgangsleven in de wijk evoceren via filmprojectie en een tentoonstelling met foto's en affiches. ... Lees meer »

Op Erfgoeddag worden honderden activiteiten gepland over heel Vlaanderen en Brussel door diverse erfgoedorganisatoren. Alle activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten moet u wel vooraf reserveren omdat de beschikbare plaatsen beperkt zijn.

Documentatiecentrum Mariaburg wil het nachtelijk uitgangsleven in de wijk evoceren via filmprojectie en een tentoonstelling met foto's en affiches. Mariaburg stond vroeger bekend als uitgaansbuurt. Vele jongeren uit de omgeving hebben zich destijds kunnen ontspannen op talrijke bals in diverse zalen als Dancing Neptune, Dancing Ricardo, Ciné Rio, feestzaal Prins Albert, parochiezaal Elcks Thuys. Vanaf 1958 kenden ook de jeugdclubs een groot succes: Jeugdclub Jeli, Jeugd en Ontspanning, Jeugdclub Mariaburg, Jeugdhuis Jema, Rubicon…  Jaarlijks werden grootse bals georganiseerd in het kader van de Bierfeesten, de Zomerfeesten, de Mariaburgse Feesten. De thans rustige woonwijk heeft ooit dus een druk nachtleven gekend.De expositie biedt een unieke kans om herinneringen aan de tijd van toen op te halen. Om 10.30 uur zal een geleide wandeling plaatsvinden langs de verschillende dansgelegenheden. Onderweg vertellen de gidsen pittige anekdotes over hoe er gefeest werd vorige eeuw. Na aankomst in het Wijkcentrum Nieuw Kwartier wordt om 12 uur aan de deelnemers een aperitief aangeboden.

Dancing In The Night
Wijkcentrum Mariaburg
Van de Weyngaertplein 38
2180 Ekeren-Mariaburg
zondag 25 april 2021 van 10:00 tot 10:00
252 CC
gratis
www.252cc.be/nl/event/61315/erfgoedda...