u bent hier

en avant | nieuwe makers carrousel

16 +


Klaar voor een gloednieuwe theaterformule? en avant! en avant is een rondreizende theatercarrousel van vier voorstellingen in vier steden. Een nieuwe samenwerking van ARSENAAL/LAZARUS, Zuidpool, Compagnie Cecilia en Het nieuwstedelijk. Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium. Jullie blik is kritisch én warm: het beste publiek dat jonge makers zich kunnen ... Lees meer »

Klaar voor een gloednieuwe theaterformule? en avant!

en avant is een rondreizende theatercarrousel van vier voorstellingen in vier steden. Een nieuwe samenwerking van ARSENAAL/LAZARUS, Zuidpool, Compagnie Cecilia en Het nieuwstedelijk. Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium. Jullie blik is kritisch én warm: het beste publiek dat jonge makers zich kunnen voorstellen. en avant!

Check alle info over de makers, hun voorstellingen en de randprogrammatie op www.enavantenavant.be.

---

BIJ ARSENAAL/LAZARUS

do 22 oktober om 20u15
Hangar - Lucas Derycke (ondersteund door Het nieuwstedelijk)
Drie mensen zitten vast in een ondergesneeuwde loods. Communicatie is moeilijk; de drie hebben geen gemeenschappelijke taal. Hulp laat op zich wachten en dus rommelen ze wat rond. Hangar presenteert een wereld zonder prikkels, keuzes of verantwoordelijkheden en laat hiervan de schoonheid en de waanzin zien. Tekst, montage en regie: Lucas Derycke. Met Omid Dashti, Ellis Meeusen, Roberta Santucci en Gerrit Valckenaers (muziek).

---

vr 23 oktober om 20u15
KOP'ERAF - de.ploeg (ondersteund door Zuidpool)
Geannuleerd wegens ziekte.

---

za 24 oktober om 20u15
The Last Tall Man - Jonathan van der Horst/Montignards #3 i.s.m. ARSENAAL (ondersteund door ARSENAAL/LAZARUS)
Een theatraal portret van de intellectueel als oude, grijze en vooral grote man. De man die het beter weet. De man die er genoegen in vindt om vanuit zijn ivoren toren de wereld te becommentariëren. Met Tim Bogaerts, Lien Thys en Marie Pien (live muziek).

---

zo 25 oktober om 11u
NOK Onderzoekt Kollektief - reflectiemoment
De zeven pas afgestudeerde spelers/makers van collectief NOK organiseren eind maart 2021 de tweede editie van NOK festival. In de aanloop naar het festival onderzoeken ze ‘het collectieve’, zowel binnen als buiten de theatermuren. Op en avant organiseren ze een reflectiemoment waarin ze die zoektocht samen voeren met publiek en gastsprekers. Iedereen is welkom om mee in gesprek te gaan! Lees meer

---

zo 25 oktober om 14u30
Glory Box - Mira Bryssinck (ondersteund door Compagnie Cecilia)
Een monoloog over (on)moedwillige eenzaamheid. Een conciërge van een gebouw komt zichzelf tegen in het spiegelpaleis van haar gedachten en gaat een gesprek aan met de omringende duisternis. Voor deze intense monoloog ging Mira Bryssinck op zoek naar wat eenzaamheid met een mens doet en wat het betekent om je opgesloten te voelen. Lees meer

---

www.enavantenavant.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ARSENAAL/LAZARUS (UiTPAS)
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen
do 22 oktober 2020 van 20:15 tot 21:30 vr 23 oktober 2020 van 20:00 tot 21:30
za 24 oktober 2020 van 20:15 tot 21:15
zo 25 oktober 2020 van 11:00 tot 13:00
zo 25 oktober 2020 van 14:30 tot 15:30
ARSENAAL / LAZARUS
€ 10,0
www.arsenaallazarus.be/kalender/item/...