u bent hier

Een New Deal voor de cultuursector


De coronacrisis raakt de cultuursector midscheeps. We hebben nood aan een masterplan voor de cultuursector en een langetermijnvisie over de plaats van cultuur in de maatschappij. In het artikel Wat we van Roosevelt kunnen leren (Knack, 20/05/2020) houdt Geert Buelens een pleidooi voor een culturele New Deal nu de kunstensector zo zwaar is getroffen door de coronacrisis. Na de grote depressie ... Lees meer »

De coronacrisis raakt de cultuursector midscheeps. We hebben nood aan een masterplan voor de cultuursector en een langetermijnvisie over de plaats van cultuur in de maatschappij.

In het artikel Wat we van Roosevelt kunnen leren (Knack, 20/05/2020) houdt Geert Buelens een pleidooi voor een culturele New Deal nu de kunstensector zo zwaar is getroffen door de coronacrisis. Na de grote depressie in de Verenigde Staten lanceerde de Roosevelt-administratie in 1933 de New Deal, een ambitieus werkgelegenheidsproject waarin de kunstenaar niet werd vergeten.

Geert Buelens gaat in gesprek met juriste Yasmine Kherbache en kunstenaar Danny Devos over het statuut van de kunstenaar en de nood aan overheidsondersteuning. Het gesprek wordt in goede banen geleid door Annick Schramme van de opleiding Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen.

Hoe organiseren we solidariteit met de kunstensector? Voldoet het kunstenaarsstatuut? Hebben kunstenaars voldoende aan een inkomen of zijn collectieve acties nodig om hen ook platformen aan te bieden? Welke initiatieven worden hiertoe genomen? Zijn er inspirerende voorbeelden?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
Prinsstraat 14
2000 Antwerpen
maandag 21 september 2020 van 17:00 tot 18:30
UCSIA
gratis
ucsia.org/home/themalijnen/u-turn/pro...
ucsia.org/home/themalijnen/u-turn/pro...