u bent hier

Een Jihad van Liefde

Politiek en maatschappij


Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van ... Lees meer »

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro.

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck). 


Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.


De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg aandacht in De Afspraak en in De Wereld Draait Door met meer dan 200.000 views op YouTube. De lezers van ‘Een Jihad van Liefde’ raakten nog meer ontroerd. 


De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?


‘Een Jihad van Liefde’ (een uitgave van De Bezige Bij) verkocht ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans.


Spel en tekstbewerking: Rashif El Kaoui, Amara Reta 

Regie en tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe 

Decor: Saskia Louwaard en Marrigje Poelstra

Kostuum: Maartje van Bourgognie

Een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma

Met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap


www.rataplanvzw.be

Rataplan / Amara Reta en Rashif El Kaoui
cc Deurne Podium
Frans Messingstraat 36
2100 Deurne
donderdag 16 december 2021om 14:00
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
€ 8,0
Bestel tickets
www.ccdeurne.be/nl/event/71373/ratapl...