u bent hier

Een complex compromis (Online)

Samenleving


Onze samenleving werd de laatste decennia steeds diverser. Zo horen we verschillende talen op de bus en krijgen we op ons buurtfeest steeds meer verschillende eetgewoontes voorgeschoteld. We zien zelfs de reglementen van onze sportclub en werkplek veranderen als reactie op al die verschillende overtuigingen en voorkeuren.  Die veranderende samenleving vraagt een constante mentale aanpassing. ... Lees meer »

Onze samenleving werd de laatste decennia steeds diverser. Zo horen we verschillende talen op de bus en krijgen we op ons buurtfeest steeds meer verschillende eetgewoontes voorgeschoteld. We zien zelfs de reglementen van onze sportclub en werkplek veranderen als reactie op al die verschillende overtuigingen en voorkeuren. 
Die veranderende samenleving vraagt een constante mentale aanpassing. Het is steeds opnieuw wennen aan nieuwe vraagstukken en invloeden. Velen onder ons vinden houvast in een overtuigde levensbeschouwing, als basis van identiteit, als iets dat betekenis en richting geeft. Voor anderen is levensbeschouwing irrelevant, misschien zelfs noodlottig kwaad. Zo lijken we soms lijnrecht tegenover elkaar te staan. En toch heeft iedereen zo’n pakketje waarden en normen dat richting geeft aan ons leven en dat onze kijk op ‘de ander’ kleurt. Onze eigen kijk lijkt soms de meest logische, maar willen we het samenleven in diversiteit écht recht aandoen, dan vraagt dat van ieder van ons een stevige dosis inlevings- en onderhandelingsvermogen. 
In deze driedelige vormingsreeks begeleidt Motief vzw je om constructief met de verschillen tussen ons om te gaan. Deze vragen staan daarin centraal: Hoe komt mijn eigen referentiekader tot stand? Wat is mijn visie op diversiteit in de samenleving?  Welke rol heeft levensbeschouwing in onze samenleving? Voor mezelf en voor anderen?  ?Hoe bouwen we samen aan een solidaire samenleving die recht doet aan ieders eigenheid? 

In samenwerking met Motief vzw

Activity Members: Jo Dirix, Leila Clement

Toon kaart Vormingplus regio Mechelen - Online
Adegemstraat, 79
2800 Mechelen
di 16/03/21 van 19:00 tot 21:30 di 30/03/21 van 19:00 tot 21:30
Motief vzw
€ 45,0
info@motief.org
015 20 03 01
www.motief.org/activiteit/complex-com...
info@motief.org
www.motief.org
www.motief.org/activiteit/complex-com...