u bent hier

DUO ANDALUZA

18 +

Klassieke muziek


In Ambos Mundos laat het duo Andaluza alle touwen los, en gaat het samen met componisten uit de hele wereld op zoek naar de uitgebreide klankmogelijkheden van een viool- en gitaarduo. U zal zich verbazen van de diversiteit van stijlen en verscheidenheid aan kleuren die deze combinatie kan brengen. In 2013 besluiten Stijn Konings (gitaar) en Nicolas Dupont (viool) het ‘Duo Andaluza’ te vormen. ... Lees meer »

In Ambos Mundos laat het duo Andaluza alle touwen los, en gaat het samen met componisten uit de hele wereld op zoek naar de uitgebreide klankmogelijkheden van een viool- en gitaarduo.
U zal zich verbazen van de diversiteit van stijlen en verscheidenheid aan kleuren die deze combinatie kan brengen.

In 2013 besluiten Stijn Konings (gitaar) en Nicolas Dupont (viool) het ‘Duo Andaluza’ te vormen.


Samen willen ze het bestaande repertoire - al dan niet in nieuwe arrangementen - voor deze intieme en virtuoze bezetting met passie tot een breder publiek brengen.


 


Stijn en Nicolas speelden intussen op talrijke podia in België en Frankrijk, waren te horen op o.a. de klassieke muziekzenders Musiq’3 en Klara, en waren te gast op de hoofdzetel van Unesco te Parijs alsook in de Belgische ambassade.


De klankmogelijkheden van een viool-en gitaarversmelting gaan niet onopgemerkt voorbij en met succesvolle programma’s als Eurotrip! (2016) en Soltando Amarras (2018) wint het duo aan populariteit.


In september 2015 nam Duo Andaluza de Suite de Montsouris op, die Wilfried Westerlinck voor hen componeerde.


Na een jarenlange zoektocht legde het duo in juli 2020 zijn identiteit vast op een full-cd. Deze plaat is een synthese van een jarenlange zoektocht en reflecteert een duidelijke artistieke signatuur van het duo: muziek van de Falla, Villa-Lobos, Piazzolla en de Sarasate worden afgewisseld met originele werken die besteld werden door of bewerkt werden voor het duo. Zo kan u op hun cd ook composities ontdekken van August de Boeck, Wilfried Westerlinck en Laurent Boutros.

Aperitiefconcert
Park Hof de Bist
Veltwijcklaan 252
2180 Ekeren
zondag 20 juni 2021om 11:00
cultuurcentrum Ekeren
€ 8,0
Bestel tickets
www.252cc.be/nl/event/85745/duo-andal...