u bent hier

Du geste à la couleur

18 +


‘Du geste à la couleur’ is een samenwerking tussen St Vincents en de internationale Otomys Contemporary galerij en exposeert werken van Caroline Denervaud en Linda Ouhbi. Caroline Denervaud is een Zwitserse die haar carrière startte als danseres. Na een ongeval moet ze haar carrière als professionele danseres opgeven en vindt ze zichzelf opnieuw uit. Haar schilderijen komen op een opvallende ... Lees meer »

‘Du geste à la couleur’ is een samenwerking tussen St Vincents en de internationale Otomys Contemporary galerij en exposeert werken van Caroline Denervaud en Linda Ouhbi.
Caroline Denervaud is een Zwitserse die haar carrière startte als danseres. Na een ongeval moet ze haar carrière als professionele danseres opgeven en vindt ze zichzelf opnieuw uit. Haar schilderijen komen op een opvallende manier tot stand. Op het ritme van de muziek danst ze als het ware de lijnen op een blad papier die nadien ingekleurd worden. Alles wordt ook steevast opgenomen als video.

“Door de felle kleuren zien veel mensen iets vrolijks in de werken van Caroline. En dat is exact waar mensen nu naar zoeken.”, zegt Geraldine Jackman, zaakvoerster bij St Vincents. “Na de donkere maanden die vele mensen gekend hebben, met corona en al de politieke onrust die er tegenwoordig is in deze wereld, zijn we toch allemaal op zoek naar een beetje vrolijkheid.”

Linda Ouhbi is gekend voor haar keramiek. Ze bouwt haar stukken op met de hand en via de coiling-methode. De langzame constructie maakt een dialoog mogelijk waardoor al haar stukken sporen van emoties tonen, een intiem uitgangspunt dat van binnenuit komt. Meer dan een vak of de zoektocht naar een esthetiek, benadert Linda Ouhbi haar vakgebied als een levensstijl, het streven naar een essentiële, primordiale staat.

“We waren bewust op zoek naar iets dat totaal verschillend was van wat Caroline al deed. De stukken van Linda hebben iets heel primitiefs door de manier waarop ze gemaakt worden. Ze zijn uniek en passen daardoor ook perfect bij het concept van St Vincents, dat zich ook richt op unieke stukken.”, aldus Henri Delbarre.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart St Vincents
Kleine Markt 13
2000 Antwerpen
Van do 24 september 2020 00:00 tot zo 25 oktober 2020 23:59
St Vincents