u bent hier

Donderdag van de Poëzie

18 +

Literatuur


Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Shari Van Goethem over haar poëziebundel 'Tere stengels'. Tere stengels In Tere stengels geeft Shari Van Goethem (1988) de leegte armen en benen. Een bundel over zijn en niet-zijn, over vol-ledigheid en eenzaamheid in een van haar meest intense gedaantes. Shari Van Goethem gelooft dat we nood hebben aan ... Lees meer »

Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Shari Van Goethem over haar poëziebundel 'Tere stengels'.

Tere stengels

In Tere stengels geeft Shari Van Goethem (1988) de leegte armen en benen. Een bundel over zijn en niet-zijn, over vol-ledigheid en eenzaamheid in een van haar meest intense gedaantes. Shari Van Goethem gelooft dat we nood hebben aan subtiele taal als we willen raken aan wat van betekenis is in het leven. Als zingevingsverantwoordelijke bij CM buigt ze zich over levensvragen, ethiek, levensbeschouwing en spiritualiteit. Altijd zoekend is ze, altijd onderweg. De poëzie is daarbij een belangrijke tochtgenote.  


 


Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag tijdens de Donderdagen van de Poëzie.


In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.


In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 


 


In bibliotheek Permeke:24/09/2020  Shari Van Goethem met "Tere stengels"
22/10/2020  Nerkiz Sahin met "Er was mij niets gevraagd"
26/11/2020  Anne Meerbergen met "Aanmoederen"


 


In het Letterenhuis:15/10/2020  Lies Van Gasse
19/11/2020  Jens Meijen
De gesprekken in het Letterenhuis zijn zonder live publiek, maar kunnen online bekeken worden vanaf 16 uur op AntwerpenLeest/streams. 


 

Shari Van Goethem
Auditorium Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
donderdag 24 september 2020om 12:30
Antwerpen Boekenstad & Bibliotheek Permeke
gratis
Sign Up
www.permeke.org/nl/event/69513/shari-...