u bent hier

Don Vitalski & Veston Van Gool

Tekst en muziektheater


Wat maakt de Kempen zo speciaal? De Kempen van Goorend tot Witgoor. Het fascinerende rijk van Essen tot Herselt, van Okselaar tot Balen. Van “El Passo” in Wuustwezel tot Bobbejaanland in Lichtaart en van de Lilse Bergen tot het Zilvermeer. Dàt ongelooflijk dynamische, soms wat onderschatte wonderland, wordt door Vitalski en Veston helemaal tot leven gebracht. Vitalski mijmert over de ... Lees meer »

Wat maakt de Kempen zo speciaal? De Kempen van Goorend tot Witgoor. Het fascinerende rijk van Essen tot Herselt, van Okselaar tot Balen. Van “El Passo” in Wuustwezel tot Bobbejaanland in Lichtaart en van de Lilse Bergen tot het Zilvermeer. Dàt ongelooflijk dynamische, soms wat onderschatte wonderland, wordt door Vitalski en Veston helemaal tot leven gebracht.

Vitalski mijmert over de biografieën van Micha Mara, Staf van het Ijsboerke, Staf van Shoeconfex. En hij definieert: wat is nu precies de “Kempische droom”? Wat zijn nu trouwens de meest typisch Kempische eetgerechten? Wat zijn “dobbele witjes”? En wat bedoelt een Kempenaar als hij zegt: “Slaagt uw eigen gaai”?

Kleischieter Steven van Gool weet Vitalski’s zoektocht naar de ware bronnen van de Kempenaar soms tot kalmte te brengen, met zijn adembenemend virtuoze interpretaties van ‘s lands allergrootste Kempenbarden: Marc Dex, Louis Neefs, the Wolfbanes, Natalia, Margriet Hermans, Zjef van Uytsel.

Vitalski en Veston, beiden geboren Kempenzonen, duiken voor deze voorstelling terug tot aan hun allerdiepste wortels. Nostalgisch - maar ook vooruitstrevend. Hilarisch, maar ook leerrijk. Het meest veelzijdige portret van de Kempen ooit. Terloops doorprikken zij de leugenachtige mythes rond de Kempen, die in waarheid dus helemaal niet “stil” zijn, maar die juist rock-‘n-roll zijn. Langzaam maar zeker wordt in deze voorstelling de harde kern blootgelegd, van de echte aard van wat voortaan officieel wordt genoemd: De Kempenkrak.

Bezetting:
Verteller: Vitalski | Zang, gitaar: Steven van Gool

(i.s.m. partnervereniging KUUK)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Ontmoetingscentrum De Djoelen
Steenweg op Mol 3
2360 Oud-Turnhout
zaterdag 27 november 2021 van 20:15 tot 23:00
Cultuurpromotie vzw
€ 15,0
tickets@djoelen.be
reservaties.oud-turnhout.be/Tickets.aspx
reservaties.oud-turnhout.be