u bent hier

DIGITAAL - In de leerschool van de psalmen

18 +

Zingeving, filosofie en religie


Bij het lezen in het boek Handelingen van de Apostelen komen we vaak citaten uit het bijbelboek Psalmen tegen. Wat is dit boek waaruit Lucas citeert? De Psalmen worden weleens ‘de Bijbel in het kort’ genoemd. Alle grote momenten uit de Bijbelse geschiedenis en alle menselijke thema’s passeren in de vorm van gebeden in dit boek. In acht bijeenkomsten gaan we op ontdekkingsreis. We staan stil ... Lees meer »

Bij het lezen in het boek Handelingen van de Apostelen komen we vaak citaten uit het bijbelboek Psalmen tegen. Wat is dit boek waaruit Lucas citeert? De Psalmen worden weleens ‘de Bijbel in het kort’ genoemd. Alle grote momenten uit de Bijbelse geschiedenis en alle menselijke thema’s passeren in de vorm van gebeden in dit boek. In acht bijeenkomsten gaan we op ontdekkingsreis. We staan stil bij de verschillende genres in het psalmboek: pelgrimspsalmen, psalmen van vertrouwen, klaagpsalmen, koningspsalmen, boetepsalmen, paas- en scheppingspsalmen. Gaandeweg zien we dat deze oude woorden ook vandaag ons gebed inspireren.   De leerhuisbijeenkomsten verlopen volgens een vast stramien. We verkennen aandachtig de Bijbelteksten om op het spoor te komen wat er geschreven staat. Er is tijd voor wat uitleg en achtergrondinformatie. In gesprek en uitwisseling gaan we op zoek hoe deze teksten ons vandaag inspireren om als christen te leven. Elke beurt ronden we af in gebed. 
Het cursusmateriaal bestaat uit de deelnemersmap en een psalmboek dat speciaal voor dit Leerhuis gepubliceerd wordt (met de psalmvertaling van de NBV). 

In samenwerking met Vlaamse Overheid

Activity Members: Myriam Smits

Bron: UiTinVlaanderen.be

Myriam Smits
Toon kaart CCV, partner in christelijk vormingswerk vzw - bisdom Antwerpen
Groenenborgerlaan 149
2020 Antwerpen 2
wo 24 maart 2021 van 19:30 tot 22:00 wo 28 april 2021 van 19:30 tot 22:00 wo 26 mei 2021 van 19:30 tot 22:57 wo 23 juni 2021 van 19:30 tot 22:00
CCV, partner in christelijk vormingswerk
€ 56,0
Sign Up
info@ccv.be
016389891
https://www.kerknet.be/node/82819
info@ccv.be
www.ccv.be