u bent hier

Destination Sweetheart

Samenleving


Deze expo wordt uitgesteld naar een datum in het najaar 2020. Kiezen om je leven met iemand te delen, is een spannende beslissing. Maar wat als je moet vertrekken en helemaal opnieuw beginnen om bij je geliefde te zijn? Dat is een sprong die moed vergt. Liefdesmigranten laten hun thuis, familie en vrienden achter om een toekomst uit te bouwen met die ene persoon. ‘Destination Sweetheart’ is ... Lees meer »

Deze expo wordt uitgesteld naar een datum in het najaar 2020.

Kiezen om je leven met iemand te delen, is een spannende beslissing. Maar wat als je moet vertrekken en helemaal opnieuw beginnen om bij je geliefde te zijn? Dat is een sprong die moed vergt.

Liefdesmigranten laten hun thuis, familie en vrienden achter om een toekomst uit te bouwen met die ene persoon. ‘Destination Sweetheart’ is een tentoonstelling over liefdesmigratie vroeger en nu, van de Red Star Line-periode tot vandaag. Aan de hand van brieven en persoonlijke objecten toont de expo verhalen over de grenzen heen, over liefde die meestal niet zonder slag of stoot verloopt. Vertrekt men blindelings of met veel twijfel? Was de reis, met alle obstakels, de bestemming waard?

Overwint de liefde?
‘Liefde overwint alles’ is een veelgebruikt gezegde. Maar is het ook waar? Kan liefde grote afstanden overbruggen? Of het nu gaat over een Erasmusliefde, een uit de hand gelopen vakantieflirt of een voorgesteld huwelijk met iemand uit het thuisland, ‘Destination Sweetheart’ legt de menselijke verhalen bloot. De tentoonstelling staat ook stil bij matchmakers, bemiddelende familieleden en datingwebsites. En de overheden die er zeker van willen zijn dat het om echte liefde gaat.

Wat is jouw verhaal?
Als bezoeker word je uitgenodigd om je eigen liefdes- en/of migratieverhaal te delen. Welke liefde heeft jou doen vertrekken? Welke liefde had het kunnen doen, maar werd nooit werkelijk?

'Destination Sweetheart' is een tentoonstelling over moed, romantiek, liefde en veerkracht. Maar ook over pijn en worsteling. Over de liefde in al haar schakeringen.

Vanaf het najaar 2020

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Red Star museum
Montevideostraat 3,
2000 Antwerpen
Van 25 september 2020 tot 30 mei 2021 (
di van 10:00 tot 17:00 wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00 vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 17:00
zo van 10:00 tot 17:00)
Red Star Line Museum
€ 6,0