u bent hier

Des duivels? - de voorstelling

18 +


‘Waar gedanst wordt, daar worden de mannen bedwelmd en vinden de vrouwen hun ondergang.’ In de jaren 1930 waarschuwden vrome pastoors voor de tuchteloosheid van de Amerikaanse amusementscultuur omdat die een gevaar vormde voor de maatschappelijke orde en vooral voor de opgroeiende jeugd. Maar geen Bob Dylan, geen Stones, geen hiphop, geen Taylor Swift zonder Mississippi Fred McDowell, King ... Lees meer »

‘Waar gedanst wordt, daar worden de mannen bedwelmd en vinden de vrouwen hun ondergang.’ In de jaren 1930 waarschuwden vrome pastoors voor de tuchteloosheid van de Amerikaanse amusementscultuur omdat die een gevaar vormde voor de maatschappelijke orde en vooral voor de opgroeiende jeugd. Maar geen Bob Dylan, geen Stones, geen hiphop, geen Taylor Swift zonder Mississippi Fred McDowell, King Oliver of Dock Boggs. U onbekend? Zomer 2018 trok Maarten Schuermans samen met muzikanten Bjorn Eriksson en Alain Rylant naar het diepe zuiden van de VS. Op zoek naar de roots van wat we vandaag popmuziek noemen: blues, cajun, country, hillbilly, folk, jazz… Een bedevaart naar de katoenvelden waar de religieuze gospelmuziek ontstond, naar de kroegen en bordelen van het verderf. Van Atlanta en de Appalachen langs Nashville, Memphis en New Orleans tot Austin in Texas. Een boek om te beluisteren. Lezen mag ook.
En nu ook om live mee te maken! Maarten Schuermans maakte van zijn boek een voorstelling gelardeerd met heel veel plaatjes!

Première op 26 juni 2021 in Kalmthout!

Les Blauw de swingband rond Bjorn Eriksson geeft nadien een concert.
Ze spelen de muziek uit hun meest recente plaat ‘Paramount’, muziek gebruikt in de gelijknamige voorstelling die ze maakten met Maarten Schuermans over het legendarische platenlabel Paramount Records uit de jaren 20!

met steun van de gemeente Kalmthout

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Handelaar 5
Handelaar 5
2920 Kalmthout
zaterdag 2 oktober 2021 van 20:00 tot 23:59
Storyville
€ 11,0
tibbaa.com/order/jqfjh9h95o?lang=nl
storyville.site/2021/04/16/des-duivel...