u bent hier

De sluipende staatsgreep


De rechtstaat steunt op de scheiding der machten, maar die sokkel wankelt ernstig. De uitvoerende en wetgevende macht krimpt de bevoegdheden van de rechterlijke macht steeds meer in. Rechters krijgen een tweederangs rol toebedeeld en pseudorechters kapen de hoofdrol weg. De politiek gebruikt justitie om haar tegenstanders te bestrijden en waagt het zelfs om rechters persoonlijk aan te vallen ... Lees meer »

De rechtstaat steunt op de scheiding der machten, maar die sokkel wankelt ernstig. De uitvoerende en wetgevende macht krimpt de bevoegdheden van de rechterlijke macht steeds meer in.

Rechters krijgen een tweederangs rol toebedeeld en pseudorechters kapen de hoofdrol weg. De politiek gebruikt justitie om haar tegenstanders te bestrijden en waagt het zelfs om rechters persoonlijk aan te vallen vanwege hun uitspraken.

Paul Bekaert is advocaat en trad in de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie op voor onder meer Carles Puigdemont. Hij is lid van de algemene vergadering van de Liga voor Mensenrechten en auteur van het boek, De Sluipende Staatsgreep.

Om verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, stellen De Peperfabriek (Elcker-Ik) en Masereelfonds alles in het werk om te voldoen aan de algemene richtlijnen en veiligheidsprincipes, conform het goedgekeurde cultuurprotocol. We hernemen onze groepsactiviteiten op een voor begeleiders en deelnemers veilige manier.
.
Het dragen van een mondmasker is verplicht. Gelieve deze zelf mee te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Elcker-Ik Centrum VZW
Breughelstraat 31-33
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
dinsdag 27 oktober 2020 van 13:30 tot 15:00
€ 12,0
peperfabriek.be/event
www.masereelfonds.be