u bent hier

De Schakel: fietsevenement


Op zondag 25 augustus wordt voor de 31e maal De Schakel georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden langs een spinnenweb van routes. De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 46 start- en controleplaatsen, die "Kempenhutten" genoemd worden. In die hutten is altijd iets te beleven maar ze zijn allemaal verschillend. ... Lees meer »

Op zondag 25 augustus wordt voor de 31e maal De Schakel georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden langs een spinnenweb van routes.

De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 46 start- en controleplaatsen, die "Kempenhutten" genoemd worden. In die hutten is altijd iets te beleven maar ze zijn allemaal verschillend. Overal is de couleur locale te herkennen, is er animatie, vaak voor groot en klein, en is er een ruime keuze om de inwendige mens te verstevigen.

De routes zijn uitgezet op rustige, autoluwe wegen. Daardoor is De Schakel nog mooier. De deelnemer kiest zelf een route uit het grote aanbod. Om de 10 à 15km is er een Kempenhut. Kijk even op onze website. Als je op de routekaart op een bepaalde hut drukt, krijg je tientallen, mogelijke schakeltochten van 25 km tot meer dan 100 km. Je kiest gewoon de afstand die je wil afleggen.

De deelnameprijs is voor volwassenen 4 euro. Voor kinderen tot 12 jaar slechts 1 euro. Hiervoor krijg je een appel, een wafel, een fietswimpel, een routekaart, een deelnemerskaart en is men verzekerd tegen gebeurlijke ongevallen. De kinderen krijgen daar bovenop nog een leuk hebbedingetje.
Bij afgifte van de deelnemersstrook op het einde van de tocht krijg je ook nog een bonnenkaart met een waarde van om en bij 20 euro.

Er zijn ook dit jaar weer waardevolle prijzen. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 15.000 euro waaronder 2 e-bikes, verblijven van een week in een B&B of vakantiehuis bij Vlamingen in Frankrijk of in de Ardennen! Verder zijn er een aantal overnachtingen in B&B’s uit de Kempense regio, fietsvakanties, culinaire fietstochten en andere verrassingen.
Voor de kinderen tot twaalf jaar zijn aparte prijzen voorzien. De hoofdprijs is een kinderfiets.
Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd kunnen ze ook nog eens extra prijzen winnen!

De Schakel start ook in Dessel
Vertrekken kan je aan het Campinastrand, Zanddijk 62A tussen 8 en 14 uur. De controlepost is open tot 18 uur. Er zijn verschillende afstanden mogelijk. Iedereen die in Dessel vertrekt, neemt deel aan een gratis tombola en maakt kans op één van de ‘Dessels Kado’-bonnen. Kinderen ontvangen een leuk speelgoedje bij hun inschrijving.

Terwijl de ouders zich amuseren in de cafetaria of op het terras met prachtig uitzicht op de vijvers, kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven in de speeltuin. Vanaf ’s middags is er live muziek en kan je proeven van de alomgekende “reuzewafels” en van de Kempische “strandfritjes” met bijhorende snacks.

Vertrek je liever ergens anders? Geen probleem! Vertrekken kan op maar liefst 46 plaatsen in de Kempen.

Ook in 2019 zal De Schakel weer de plezantste afsluiter van de zomervakantie zijn.
Neem gerust een kijkje op www.schakel.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Campinastrand
Zanddijk 62a
2480 Dessel
zondag 25 augustus 2019 van 08:00 tot 14:00
VVV Dessel
€ 4,0
vrijetijd@dessel.be
www.schakel.be