u bent hier

De oase van Douz, een koekoeksverhaal

6 +

Tekst en muziektheater


Twee superschattige vogeltjes leren elkaar kennen: de arme Caramel, die zijn leven lang zit vastgeklonken in een saaie, muffe, vierkante houten koekoeksklok, en Bijouke, de vrije, blije fladderaar, die ieder jaar, vrolijk zingend en twinkelend, de hele wereld rondtrekt. Wanneer Caramel eindelijk uit zijn klok ontsnapt, neemt zijn gevleugelde vriend Bijouke hem gratis en dapper mee tot aan het ... Lees meer »

Twee superschattige vogeltjes leren elkaar kennen: de arme Caramel, die zijn leven lang zit vastgeklonken in een saaie, muffe, vierkante houten koekoeksklok, en Bijouke, de vrije, blije fladderaar, die ieder jaar, vrolijk zingend en twinkelend, de hele wereld rondtrekt. Wanneer Caramel eindelijk uit zijn klok ontsnapt, neemt zijn gevleugelde vriend Bijouke hem gratis en dapper mee tot aan het eind van de wereld - of toch zeker tot aan de Oase van Douz, dé mooiste plek op aarde, waar giraffen kunnen spreken en kamelen zelfs buikdansen...

"De Oase van Douz" is een unieke muzikale roetsjbaan. De vrolijke vertelsels van Vitalski worden krachtig leven ingeblazen door de uiterst bedrijvige Nele Goossens, die staat te zweten, zwoegen, gillen, fluisteren en zingen, aldoor op het scherp van de snee - maar in het bijzonder steeds intens begeleid door de virtuoze, fantasierijke vijf koperblazers van Brassery, onder de deskundige leiding van Marc Goris, die deze fantastische, verbeeldingsrijke muziek componeerde en arrangeerde. Nooit eerder kregen de trompet en de tuba zo'n glansrijke concurrentie van de trombone, de bugel, de hoorn en de bombardon. Jazz, twist en klassiek barok in afwisseling met het chanson, Oosterse toonladders in navolging van walsen, tango's en polka's - een muzikale belevenis, uniek in Europa. Hierna gaat ook uw eigen kind ogenblikkelijk muziek willen maken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Mark Liebrecht Schouwburg
Heilig-Kruisstraat 16
2640 Mortsel
zondag 25 april 2021 van 00:00 tot 23:59
Brassery vzw
€ 10,0
tickets.mortsel.be/nl-NL/Show/Details...