u bent hier

De Leesclub voor kinderen


De Leesclub is een groep theatermakers en acteurs, die wekelijks afspreken - in het echt of via Zoom - om samen toneelteksten te lezen. Ze vinden dat fijn omdat ze op die manier veel mooie stukken leren kennen. Af en toe zet De Leesclub haar deuren open : dan laten ze toeschouwers* hardop (!) met hen meelezen. Dat vindt iedereen heel plezant. Meestal zijn toneelstukken geschreven voor ... Lees meer »

De Leesclub is een groep theatermakers en acteurs, die wekelijks afspreken - in het echt of via Zoom - om samen toneelteksten te lezen. Ze vinden dat fijn omdat ze op die manier veel mooie stukken leren kennen.
Af en toe zet De Leesclub haar deuren open : dan laten ze toeschouwers* hardop (!) met hen meelezen. Dat vindt iedereen heel plezant.
Meestal zijn toneelstukken geschreven voor volwassen acteurs en worden ze gespeeld voor een publiek van Grote Mensen. Maar deze keer is het anders. Auteur Myriam Boolsen schreef een theatertekst, die gespeeld - en dus ook gelezen - kan worden door jonge acteurs. Haar stuk heet - niet schrikken - ‘1,2,3 dood’ . Het is een sprookje dat gaat over Een Moeder en Een Kind en een Oude Man. Het Kind is ziek en De Moeder waakt de hele tijd. Tot de Oude Man komt aankloppen en het kind meeneemt, terwijl de moeder - per ongeluk - in slaap was gevallen.Myriam, de schrijfster, geeft een inleiding aan iedereen. Daarna word je in kleine groepjes verdeeld, over verschillende digitale ‘kamers’. Spannend. Daar lees je de theatertekst ‘1,2,3 Dood’ hardop (!) samen met andere kinderen en enkele acteurs van De Leesclub. We wisselen af en toe van lezer en genieten van het bijzondere verhaal. Struikelen over woorden is geen enkel probleem, want het is géén AVI-test.
Je mama en papa mogen mee inloggen om te luisteren, want dit toneelstuk is er echt eentje voor kinderen èn voor grote mensen.
Wij kijken er keihard naar uit!
Jullie ook?
xxx Aline, Eline, Runa, Noa, Nico, Dries en Sanderijn, in naam van De (voltallige) Leesclub.
*mensen die naar theater kijken

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Studio
Maarschalk Gerardstraat 4
2000 Antwerpen
zondag 13 december 2020 van 15:00 tot 15:00
De Studio
info@villanella.be
info@villanella.be
03 260 96 10
www.destudio.com