u bent hier

De Kunstkamer - Een ontmoeting tussen de collecties van Ronald Luyten en Hugo Voeten - GEDEELTELIJK GEANNULEERD

Schilderkunst


LET OP: Door de nieuwe coronamaatregelen is deze tentoonstelling open tot en met vrijdag 30 oktober. Art Center Hugo Voeten is gesloten vanaf vrijdag 30 oktober om 18 uur tot (voorlopig alvast) 19 november. In de unieke tentoonstelling De Kunstkamer in Art Center Hugo Voeten vinden de nalatenschappen van twee grote Kempense kunstliefhebbers elkaar: Ronald Luyten en Hugo Voeten. We stellen een ... Lees meer »

LET OP: Door de nieuwe coronamaatregelen is deze tentoonstelling open tot en met vrijdag 30 oktober. Art Center Hugo Voeten is gesloten vanaf vrijdag 30 oktober om 18 uur tot (voorlopig alvast) 19 november.

In de unieke tentoonstelling De Kunstkamer in Art Center Hugo Voeten vinden de nalatenschappen van twee grote Kempense kunstliefhebbers elkaar: Ronald Luyten en Hugo Voeten. We stellen een aanzienlijk deel van die kunstwerken tentoon.

Ronald Luyten is bij de Herentalsenaar bekend als ‘Ruwe Ronald’ of ‘dj De Witte Stilte’. Ronald zou in 2020 zijn vijftigjarige dj-carrière vieren. Naast zijn passie voor muziek had hij ook een passie voor beeldende kunst. Bij testament schonk hij zijn werken uit De Kunstkamer, zijn kunstatelier op de Molenvest in Herentals, aan het Jakob Smitsmuseum in Mol. Bij de maar liefst driehonderd kunstwerken zaten enkele topwerken van Jakob Smits. Stichting Ronald Luyten / Jakob Smits werd opgericht om dit nalatenschap te beheren.

Een bezoek aan de tentoonstelling in het Art Center Hugo Voeten kan in groep na afspraak, individueel op de hieronder vermelde openingsmomenten of tijdens de drie extra randactiviteiten. U kunt een groepsrondleiding aanvragen via het Art Center Hugo Voeten; www.artcenter.hugovoeten.org. Tickets kosten 10 euro per persoon en 80 euro voor de gids.

De tentoonstelling komt ook aan bod tijdens Open Art Center, elke eerste zondag van de maand. De rondleidingen met gids starten stipt om 10.30 uur en om 14 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn ter plaatse te koop. Dit zijn de data van Open Art Center:

◾ 6 december 2020

I.s.m. Stichting Ronald Luyten / Jakob Smits en Art Center Hugo Voeten

De tentoonstelling is gesloten op vrijdag 25 en zaterdag 26 december

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Art Center Hugo Voeten
Vennen 22
2200 Herentals
Van 19 september 2020 tot 27 december 2020
CC 't Schaliken
€ 5,0
cultuurcentrum@herentals.be
014-21 90 88
www.schaliken.be