u bent hier

De jazzplatenkast van ...

18 +

Literatuur


Vanessa Broes praat met schrijver Jeroen Olyslaegers over zijn favoriete muziek. Naar aanleiding van ons jaarlijks festival ‘Jazz Wilrijk’ praat Vanessa Broes met schrijver Jeroen Olyslaegers over zijn favoriete muziek. Jeroen Olyslaegers (1967) bracht in maart 2009 de roman Wij uit. Dit is het eerste deel uit een satirisch drieluik volksromans rond geheugen en identiteit waarvan elke titel ... Lees meer »

Vanessa Broes praat met schrijver Jeroen Olyslaegers over zijn favoriete muziek.

Naar aanleiding van ons jaarlijks festival ‘Jazz Wilrijk’ praat Vanessa Broes met schrijver Jeroen Olyslaegers over zijn favoriete muziek.


Jeroen Olyslaegers (1967) bracht in maart 2009 de roman Wij uit. Dit is het eerste deel uit een satirisch drieluik volksromans rond geheugen en identiteit waarvan elke titel begint met de letter W. In 2012 publiceerde hij Winst, over hebzucht en het democratisch deficit op de achtergrond van het kunstmilieu. In augustus 2016 werd het drieluik afgesloten met Wil. Deze laatste roman biedt een inkijk in de Vlaamse collaboratie en werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vak- en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de F. Bordewijk-prijs en de Tzumprijs voor de beste literaire zin van 2016. In 2014 ontving Olyslaegers de Arkprijs van het Vrije Woord. Volgens de jury verdiende Olyslaegers de bekroning, omdat hij "oprecht maatschappelijke engagement in woorden en initiatieven vertoont en het publieke forum gebruikt om schrijnende maatschappelijke toestanden aan de kaak te stellen en met die stellingname tegen de mainstream in te gaan".


Hij was ook één van de drijvende krachten achter het project ‘13 Belgtronic standards' waarbij bekende en minder bekende elektronica-artiesten van bij ons aan de slag gingen met jazzstandards. We zijn heel benieuwd naar zijn muzikale voorkeuren.

Jeroen Olyslaegers
Bibliotheek Bist
Bist 1
2610 Wilrijk
donderdag 1 oktober 2020om 20:15
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 6,0
Sign Up
www.ccdekern.be/nl/event/71774/de-jaz...