u bent hier

De grote vrouw - Lara Rosseel band

Jazz en blues


Bassiste Lara Rosseel brengt met haar band een speels repertoire dat je kan omschrijven als ‘ethnic acoustic jazz’. Ze presenteert dansende melodieën met heerlijk verrassende ritmes, waarbij ze haast filmische jazz laat flirten met Afrikaanse traditionele roots. Rosseel werkte samen met onder andere Zap Mama en baste bij Chris Joris, Pierre Vaiana en Pierre Van Dormael. De bagage die ze ... Lees meer »

Bassiste Lara Rosseel brengt met haar band een speels repertoire dat je kan omschrijven als ‘ethnic acoustic jazz’. Ze presenteert dansende melodieën met heerlijk verrassende ritmes, waarbij ze haast filmische jazz laat flirten met Afrikaanse traditionele roots. Rosseel werkte samen met onder andere Zap Mama en baste bij Chris Joris, Pierre Vaiana en Pierre Van Dormael. De bagage die ze doorheen de jaren opdeed liet ze terugkomen in de wonderlijke composities van haar eigen band.
De titel van het debuutalbum De grote vrouw verwijst naar de grootsheid van alle vrouwen en vrouwelijke dingen in dit universum en stelt deze tegelijkertijd in vraag. Het album omarmt de twijfel in tederheid en positieve eerlijkheid. De band creëert een wereld van geborgenheid en fantasie waar niets hetzelfde is als waar de wetten van de zwaartekracht heersen. Verwacht je aan een combinatie van fullband-stukken met intiemere momenten door bas solo of in duo. De onderwaterwereld, zoals getoond op de foto, presenteert voor Lara de geborgenheid waar ze zich helemaal zichzelf kan voelen. Ooit deed ze waterballet, nu danst ze met melodieën op een podium, omarmt door haar prachtige bandleden en haar bijzondere instrument. “Lara Rosseel, de poëet op de contrabas en een begaafd componiste; de stille ziel met respect en liefde voor de muziek, die ze wil ontdekken en die, wat haar betreft, vele kanten uitgaat en meerdere gezichten draagt.” (Chris Joris)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Schouwburg De Werft
Werft 32
2440 Geel
woensdag 10 maart 2021 van 20:15 tot 23:00
CC de Werft
014/56.66.66
www.dewerft.be/voorstellingen/1348
www.dewerft.be