u bent hier

DE BIJNA GRATIS VRIJDAGCONCERTEN

Poezie


Ellen Schoenaerts brengt met haar nieuwe plaat 'Vrijblijvend Advies' vooral een ode aan het leven en ook 'Saturday Moon' van Chantal Acda is een plaat om te koesteren. Chantal Acda Chantal Acda kennen we onder andere als zangeres bij Isbells, al raakte ze in het betere indiecircuit evenzeer zieltjes als solo-artiest. Albums werden nationaal en internationaal met veel liefde onthaald. ... Lees meer »

Ellen Schoenaerts brengt met haar nieuwe plaat 'Vrijblijvend Advies' vooral een ode aan het leven en ook 'Saturday Moon' van Chantal Acda is een plaat om te koesteren.

Chantal Acda

Chantal Acda kennen we onder andere als zangeres bij Isbells, al raakte ze in het betere indiecircuit evenzeer zieltjes als solo-artiest. Albums werden nationaal en internationaal met veel liefde onthaald. Samenwerken deed ze met zeer fijne mensen als Nils Frahm en Peter Broderick.


Haar nieuwe album 'Saturday Moon' (Glitterhouse) is een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen geworden, met bijdragen van o.a. Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk, Mimi Parker (Low), Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama). Maar ook vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert (dEUS), die Acda ook live begeleiden, en Bill Frisell en Shahzad Ismaily (Marc Ribot, Tom Waits) zijn opnieuw van de partij.


De nieuwe worp van Chantal Acda is er eentje om te koesteren!


Persquotes over Saturday Moon van Chantal Acda


“Voor ‘Saturday Moon’ van Chantal Acda trekken we een vers blik superlatieven open”

(★★★★1/2) HUMO


“ De ene lockdownplaat is de andere niet”

(★★★★) FOCUS KNACK


“Zij is het die met haar zuivere, zalvende stem de fraai verwoorde zoektocht naar connectie en innerlijke rust naar een zeldzaam hoog niveau tilt.”

OOREllen Schoenaerts

In november 2012 debuteerde Ellen Schoenaerts met haar vaste kwartet met het door pers lovend onthaalde debuut ‘Feiten’. Een plaat die in het teken stond van Liefdesverdriet. De jaren erop ging ze op tour met Behoud de Begeerte en speelde ze voorprogramma’s van onder meer Arno en Rufus Wainwright. 


Zeven jaar en vele omzwervingen later, komt Schoenaerts dit jaar met een vervolg. Daar waar Feiten voornamelijk geïnspireerd werd door muzikale helden als Jacques Brel, Nick Cave en PJ Harvey is het nieuwe werk voornamelijk geïnspireerd op het oeuvre van één artiest wiens repertoire een enorme indruk op Schoenaerts heeft nagelaten: Benjamin Biolay.


Voor haar nieuwe plaat Vrijblijvend Advies werkte Schoenaerts wederom met de vaste kern Tijs Delbeke (Warhaus, Balthazar, Roosbeef), Liesa Van Der Aa en Ephraim Cielen (Deadman Orchestra, IH8 Camera). Muzikanten als Tom Pintens (met wie ze een zoon op de wereld zette), Sjoerd Bruil (Millionaire, Deze Mona) en Hannes d’Hoine (DAAU) leverden interessante bijdrages.


Vrijblijvend advies is vooral een ode aan het leven. “Als Feiten Yin is, zou Vrijblijvend Advies Yang moeten zijn. Er is een soort van aanvaarding over me heen gekomen de voorbije jaren. Daarnaast misschien ook een vorm van dankbaarheid en interne vrijheid. Ik vrees dat ik moet bekennen dat ik het leven - hoe rauw en onvoorspelbaar ook - toch vooral heel erg mooi vind”, aldus Schoenaerts herself.


Persquotes over Vrijblijvend Advies van Ellen Schoenaerts


"Dit album komt als van een andere planeet. Het is krachtig, geëngageerd en eigenwijs. En het groeit met elke beluistering. Geef het die tijd."

(★★★★) DE STANDAARD

 

"Weltschmerz uit het holst van haar gedachten."

(★★★) Knack Focus

 

"Schoenaerts verdient genoemd te worden zo aan het slot van 2020. Desalniettemin past het album perfect bij deze donkere dagen – vol van bezinning en kalmerende wijsheden."

(★★★★) Trouw


 


De bijna gratis vrijdagconcerten worden je aangeboden door district Deurne en cc Deurne. Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt dit jaar met betalende reservaties te werken.


 

ACDA & Schoenaerts
Openluchttheater Rivierenhof
Turnhoutsebaan z/n
2100 Deurne
vrijdag 16 juli 2021om 20:30
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
€ 6,0
Bestel tickets
www.ccdeurne.be/nl/event/85353/de-bij...