u bent hier

Dans het Orakel

18 +

Persoon en relaties


Vijfdaagse Biodanza in de Franse Ardennen Centre Buirefontaine Zondag 25 juli - vrijdag 30 juli 2021 Dans het Orakel Heb je zin om deze vakantie te dansen en ruimte te maken voor je eigen ontwikkeling? Kom dan naar de Franse Ardennen en geniet van een gastvrije plek die te midden van de natuur gelegen is. Een omgeving die omringd is door heuvels, weilanden en een meertje waarin we verkoeling ... Lees meer »

Vijfdaagse Biodanza in de Franse Ardennen
Centre Buirefontaine
Zondag 25 juli - vrijdag 30 juli 2021

Dans het Orakel

Heb je zin om deze vakantie te dansen en ruimte te maken voor je eigen ontwikkeling? Kom dan naar de Franse Ardennen en geniet van een gastvrije plek die te midden van de natuur gelegen is. Een omgeving die omringd is door heuvels, weilanden en een meertje waarin we verkoeling kunnen vinden.

Het centrum bevindt zich relatief dichtbij huis en toch vertoeven we er in een heel andere wereld! Door het samen dansen verkennen we krachtige, nieuwe en grandioze horizonten.

Daarnaast is er tijd, ruimte en rust om te wandelen, te zingen, zwemmen, spelen en zeker niet te vergeten ... te verkeren in goed gezelschap.

Kortom, het is genieten.

Programma

Zondag 25 juli inchecken vanaf 16:00 uur. Om 18.30 uur gezamenlijk diner en om 20:30 uur begint de eerste Biodanza-sessie. De daarop volgende dagen zijn er twee sessies per dag: elke ochtend éen voor de lunch en s’ avonds na het diner, met uitzondering van de woensdag, dan dansen we alleen de ochtend.

We eindigen vrijdagochtend met de vivencia omstreeks 12.30 uur waarna er nog een lunch voorzien is of zij die wensen een lunchpakket voor onderweg..

Locatie

Centrum Buirefontaine, Picardië Franse Ardennen bevindt zich vertrekkend vanuit Antwerpen op circa 200 km. Van Breda is het circa 250 km; www.buirefontaine.nl/nederlands


Early birds betalen 599 euro tot 31 december 2020 mits een aanbetaling van 100 Euro, tot 31 mei 2021: 649 euro
Kosten na 31 mei: 699 all-in

Prijs is op basis van een tweepersoonskamer met volledig pension. Het is ook mogelijk om in een eigen tent te slapen. Of reserveer een eenpersoonskamer of een studiootje. Deze twee laatste opties zijn tegen een meerprijs en zijn beperkt beschikbaar.

Boeken; Je boekt door een aanbetaling te doen van 200 euro op rekening NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx met vermelding van je naam en “Frankrijk”. Het resterende bedrag maak je uiterlijk zondag 14 juni over.


Testimonials 2020/2019
Wat deelnemers met ons deelden na deze vijf dagen.

Wat een heerlijke week en groot cadeau aan mezelf.
Dankbaar voor de mooie groep mensen, die ik nog niet eerder had ontmoet maar waar ik al tijdens de vivencia van de eerste avond een hele mooie, tedere verbinding mee voelde. En wat fijn dat we als vanzelfsprekend samen meteen de diepte in konden én gingen. Dat voelde als met mijn neus in de boter gevallen en voor de Vlamingen met m’n gat...
Gedurende de week kwam langs het (oog)contact met m’n nieuwe dansfamilie de liefde weer bij mij binnen, speels en groots tegelijk. Liefde voor mezelf en voor het leven; alsof het licht weer aanging...
Bevrijdend om langs dans expressie te kunnen geven aan dat wat zich aandient. Schoonheid en rafelranden en alles er tussenin...
Geweldig hoe Annette heel fine-tune afstemt en afgestemd blijft op het programma, ons en onze processen; zorgvuldig, integer en met respect voor ieders eigenheid...vakwerk, vakvrouw. Tenslotte heb ik genoten van de gastvrijheid en de omgeving van Buirefontaine...
Biodanza it is!
Linda - juli 2020

***

Dansen met alles wat er is… in de binnenwereld EN de buitenwereld, omringd door fantastische mensen , in een prachtige omgeving, en onder de veilige, warme vleugels van een prachtig koppel.

Dit is in een notendop hoe ik de week in Buirefontaine beleefd heb.

Alle emoties kwamen aan bod, en konden gedanst worden: uitbundige vreugde, levensplezier, vrouwelijkheid, mannelijkheid, dankbaarheid, kracht, schoonheid, tederheid, maar ook verdriet, pijn en boosheid…., alles mocht er gewoon zijn.

En steeds was er die warme baarmoeder om naar terug te keren, een baarmoeder van mensen die al die emoties ook kennen en herkennen, en die ik bij hen herkende en in hun ogen zag

Waardoor het me nog meer duidelijk werd dat we allemaal 1 zijn, uniek in ons zijn, gelijk in wezen, en krachtig in ons samen zijn, om de angst uit de wereld te verdrijven, en de liefde te laten overwinnen.

Roosmarijn juli 2020

***

“Dans het orakel”

Ongeveer halfweg deze 5-daagse met 16 andere gelijkgestemden, begon het tot me door te dringen dat ik eigenlijk mijn dagelijkse leven aan het dansen was.

Ik was vertrokken naar deze reis met de aangename gedachte alles achter me te laten maar niets bleek minder waar.

De ingrijpende beslissing die ik een paar maanden tevoren genomen had, de angsten voor de eventuele consequenties en reacties maar ook de tomeloze goesting, de zin, de honger en de prikkel naar mijn nieuwe project…ik zette het allemaal neer in het dansen. Ik kon het hele scala aan emoties kwijt in de muziek, in de bewegingen, in het samenzijn met de anderen, in de professionele begeleiding en ondersteuning, in dat prachtige plekje in de natuur.

Zo werd mijn “Dans van de donder” een soort van triomfantelijke orgelpunt, mijn teruggewonnen zelfzekerheid en vreugdevolle genieten van het Leven.

Dit was mijn vierde Biodanzareis in Frankrijk en bij het naar huis rijden voelde ik weemoed om wat voorbij was maar ook grote dankbaarheid voor zoveel diepgang, schoonheid en genot.

(S.G)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart 't Werkhuys
Zegelstraat 13
2140 Borgerhout
Van zo 25 juli 2021 00:00 tot vr 30 juli 2021 23:59