u bent hier

Cursus: Natuurgids Landschap De Liereman (Oud-Turnhout)


Corona maatregelen: Door de huidige coronamaatregelen wordt het aantal deelnemers aan deze cursus beperkt. Indien de maatregelen versoepeld worden, zal het inschrijvingsaantal ook verhoogd worden. Meer info over de richtlijnen die we momenteel hanteren vind je op www.natuurpunt.be/corona. De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou ... Lees meer »

Corona maatregelen:

Door de huidige coronamaatregelen wordt het aantal deelnemers aan deze cursus beperkt. Indien de maatregelen versoepeld worden, zal het inschrijvingsaantal ook verhoogd worden. Meer info over de richtlijnen die we momenteel hanteren vind je op www.natuurpunt.be/corona.De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. 

Inhoud

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren en planten samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie, landschappen en natuurbeheer. Je leert hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je jouw publiek de natuur laat beleven en ontdekken. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren natuurgidsen uit de regio en bezoek je natuurgebieden in landschap de Liereman en omgeving. Je maakt uitgebreid kennis met het lokale natuurnetwerk. Een opleiding door vrijwilligers voor iedereen die ook actief een steentje bij wil dragen aan de natuur.

Natuurgids zijn is vastbijten en levenslang leren. De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, ook soms buiten de cursusmomenten, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en passie voor het leven. 

Praktisch

De cursus en bestaat uit een 30-tal activiteiten, waarvan ongeveer de helft excursies. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in elk seizoen leert kennen. Je werkt samen aan een project waarbij je leert hoe je een groene activiteit organiseert en begeleidt.

Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden plaats op donderdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00. De 30 activiteiten gaan door tussen  3 september 2020 en 24 juni 2021. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Kort voor de start van de cursus ontvang je het gedetailleerde programma.

In Landschap de Liereman komen bijna alle Kempense biotopen voor. De cursus is dus zeker ook nuttig voor mensen die elders in de Kempen aan de slag willen als gids.

Meer info over de cursus natuurgids

lees zeker onze pagina met essentiële info

Inschrijven

Inschrijven doe je via het formulier onderaan. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail (controleer zeker je spamfolder).

Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt? Dan krijg je korting en betaal je € 216. Dit kan je aanvinken in het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Als je bij aanvang van de cursus 25 jaar of jonger bent, betaal je slechts € 180. Je betaalt veilig op onze website met je kaart of via overschrijving.

Toon kaart Bezoekerscentrum Landschap De Liereman
Schuurhovenberg 43
2360 Oud-Turnhout
Van 3 september 2020 tot 24 juni 2021
Natuurpunt CVN
€ 240,0
Sign Up
bc.deliereman@natuurpunt.be
014 42 99 66
www.natuurpunt.be/agenda/cursus-natuu...