u bent hier

Cursus kaart en kompas, voorbereiding GPS-gebruik

18 +

Outdoor en adventure


Tijdens deze cursus leer je hoe je zelfstandig je weg kan vinden in avontuurlijk terrein, zoals in de bergen. Het gebruik van kaart en kompas komt grondig aan bod. We oefenen op het praktijkweekend alles in op het terrein. Goed kunnen oriënteren is meer dan een GPS gebruiken en blijft een voorwaarde om zinvol met dit toestel om te gaan. Je leert omgaan met de legende en de schaal. We ... Lees meer »

Tijdens deze cursus leer je hoe je zelfstandig je weg kan vinden in avontuurlijk terrein, zoals in de bergen. Het gebruik van kaart en kompas komt grondig aan bod. We oefenen op het praktijkweekend alles in op het terrein. Goed kunnen oriënteren is meer dan een GPS gebruiken en blijft een voorwaarde om zinvol met dit toestel om te gaan.

Je leert omgaan met de legende en de schaal. We leren hoe je door de hoogtelijnen het reliëf kan interpreteren. De coördinaten komen aan bod, iets wat in de les GPS ruimer uitgewerkt wordt.. We werken met een kompas : hoe je de declinatie instelt, je een marsrichting meet - op de kaart en op het terrein - je een marsplan opstelt en een hindernis kan omlopen. En vooral, dat je dit op het terrein vaak eenvoudig en snel kan toepassen.
GPS wordt in een afzonderlijke, facultatieve les behandeld. De cursisten krijgen hiervoor een afzonderlijke uitnodiging.

Je kan deze cursus als een zelfstandig geheel volgen, maar tegelijk vormt hij de basis voor de cursussen hooggebergtetrekker en alpinist.

Meer info vind je op de site waar je ook kan inschrijven :https://www.bergstijgers.org/nationaal/cursus/cursus-kaart-en-kompasvoorbereiding-gps

Bron: UiTinVlaanderen.be

Dirk Martijn, Jan Caris
Toon kaart Bibliotheek Couwelaar
Te Couwelaarlei 120
2100 Deurne
za 5 december 2020 van 09:30 tot 13:00
za 23 januari 2021 van 09:00 tot 16:30
za 6 februari 2021 van 09:30 tot 15:30 Van
za 13
maart 2021 10:00 tot
zo 14
maart 2021 16:30
Natuurvrienden Bergstijgers
€ 90,0
www.bergstijgers.org/nationaal/cursus...
dirk.martijn@bergstijgers.org
www.bergstijgers.org
www.bergstijgers.org/activiteit/natio...