u bent hier

Cursus: Alleen Mies

18 +

Architectuur, Zingeving, filosofie en religie, Kunst en kunsteducatie


Wat maakt dat de bouwwerken van Mies van der Rohe nog steeds van grote invloed zijn voor veel eigentijdse architecten? Is het het functionalisme, de eenvoud, de technologie, of dat alles zijn exacte plaats kent binnen het volmaakte geheel? En hoe kan een bouwwerk ons tot in onze ziel beroeren? “Less is more” - Mies van der Rohe, 1947.  Aan de invloed van Mies van der Rohe (1886 -1969) ontkomt ... Lees meer »

Wat maakt dat de bouwwerken van Mies van der Rohe nog steeds van grote invloed zijn voor veel eigentijdse architecten? Is het het functionalisme, de eenvoud, de technologie, of dat alles zijn exacte plaats kent binnen het volmaakte geheel? En hoe kan een bouwwerk ons tot in onze ziel beroeren?

“Less is more” - Mies van der Rohe, 1947. 

Aan de invloed van Mies van der Rohe (1886 -1969) ontkomt geen enkel architect. Zijn bouwwerken zijn nu nog even verbluffend als bij hun realisatie. Hoog tijd voor een intense zoektocht naar het ‘waarom’ van de architectuur van Mies!

Waarom beroert Mies onze ziel? Is het het functionalisme, de eenvoud, de technologie, of dat alles zijn exacte plaats kent binnen het volmaakte geheel? 

Onze zoektocht start in Berlijn anno 2020 en eindigt in Aken in 1886. Onderweg passeren tientallen projecten de revue, blokkeren twee wereldoorlogen de continuïteit en komen zijsporen en invloeden rijkelijk aan bod.

Spiritualiteit in het werk van architect Ludwig Mies van der Rohe
CC Schoten - Kasteel van Schoten (zolderlokaal)
Kasteeldreef 61
2900 Schoten
dinsdag 23 februari 2021om 10:00
cc schoten
€ 29,0
Sign Up
03 680 23 40
cultuurcentrum@schoten.be
www.ccschoten.be