u bent hier

Cultuurcafé

18 +

Amusementsmuziek


Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden. Surfmuziek = happy tunes! Wijlen Dick Dale en Link Wray staan aan de wieg van dit melodieuze genre.  Wat surfmuziek zo typisch maakt is ”The Drip” en de ”The Splash”. Leo Fender ontwierp de Reverb Unit, een toestel dat een aanvulling was voor de grote ... Lees meer »

Elke derde woensdag van de maand kan u in het nieuwe Dienstencentrum Linkeroever komen genieten van een heerlijke maaltijd en een optreden.


Surfmuziek = happy tunes! Wijlen Dick Dale en Link Wray staan aan de wieg van dit melodieuze genre. 

Wat surfmuziek zo typisch maakt is ”The Drip” en de ”The Splash”.

Leo Fender ontwierp de Reverb Unit, een toestel dat een aanvulling was voor de grote gitaarversterkers om het geluid te imiteren van een grote lege hal, een geluid van ruimtelijkheid. Begin jaren ’60 werd dit vergeleken met de neerslaande golven aan het strand en het lekken van een kraan.

Deze kleine ”tank” werd gegeerd door de jeugd die toen de beachparty’s organiseerden ’s avonds na het surfen gaan, vandaar de naam : Surfmusic!

California, here we come!De Cultuurcafés worden gerealiseerd met de medewerking van het Zorgbedrijf, vzw Morguen, HELO en Onze Stad, Ons Huis.


Het eten is om 18.00 uur, het optreden begint om 19:30 uur. Na het eten kan je gratis het optreden bijwonen.


Prijs: €6 voor maaltijd + concert


Op het menu staat: Vol au vent met kroketten

Ritmo Latino
Dienstencentrum Linkeroever
Louis Paul Boonstraat 21
2050 Antwerpen
woensdag 26 februari 2020om 19:30
Elsschot
www.elsschot.be/nl/event/67442/cultuu...