u bent hier

Cultuur in de natuur (Een tocht langs de legenden van het Mechels Broek)


Aan de oevers van de Dijle, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren, ligt het slapende dorpje Muizen aan de rand van het Mechels Broek. Verscholen tussen modderpoelen, kreupelhout en Galloway-koeien vind je nog sporen van een legendarisch verleden. Ooit trof je in deze mistige velden antieke tempels, geheime tunnels, vergeten goudschatten, bokkige geitenboeren en grimmige moerasduivels aan.‘De ... Lees meer »

Aan de oevers van de Dijle, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren, ligt het slapende dorpje Muizen aan de rand van het Mechels Broek. Verscholen tussen modderpoelen, kreupelhout en Galloway-koeien vind je nog sporen van een legendarisch verleden. Ooit trof je in deze mistige velden antieke tempels, geheime tunnels, vergeten goudschatten, bokkige geitenboeren en grimmige moerasduivels aan.
‘De Nekkerduivel, die bleef kwellen en de boer, die ploegde voort.’

Padvinders en spoorzoekers, zoek tijdens deze luisterwandeling de weg via een mysterieuze oude kaart. Ontrafel raadsels en laat je betoveren door verhalen. Maar pas op voor dwaalsporen! Want terwijl in de verte de torens van Mechelen oprezen en doorheen tweeduizend jaar geschiedenis de mensen baas werden in de stad, bleef Muizen in de ban van mist, mythen en sp(r)ookwezens…”

Toon kaart Mechels Broek
Muizenhoekstraat 7
2812 Muizen
za 01/05/21 van 10:00 tot 17:00
Natuurpunt Mechels Rivierengebied
hannesdelanoeije@hotmail.com
0497786191
www.natuurpunt.be/agenda/cultuur-de-n...