u bent hier

Criminaliteit voorspellen: big data of big brother?

18 +

Samenleving


Kunnen we misdaad voorspellen en voorkomen? Het lijkt fictie, maar er wordt al volop mee geëxperimenteerd. Hoe gaat ‘predictive policing’ in zijn werk? Wat zijn de voordelen en gevaren? Hoe veranderen nieuwe technologieën het werk van de politie? In deze presentatie staat professor Wim Hardyns (Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht UGent en Master Veiligheidswetenschappen, ... Lees meer »

Kunnen we misdaad voorspellen en voorkomen? Het lijkt fictie, maar er wordt al volop mee geëxperimenteerd. Hoe gaat ‘predictive policing’ in zijn werk? Wat zijn de voordelen en gevaren? Hoe veranderen nieuwe technologieën het werk van de politie?

In deze presentatie staat professor Wim Hardyns (Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht UGent en Master Veiligheidswetenschappen, UAntwerpen) stil bij de uitdagingen in het omgaan met big data en welke impact deze ontwikkelingen kunnen hebben op de maatschappij. Hij toont dit aan de hand van een concrete toepassing in ‘predictive policing’. Hierbij worden predictieve modellen gebruikt om criminaliteit te voorspellen met data uit verschillende organisaties.

www.uantwerpen.be/wetenschapcentraal

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart livestreaming vanuit Bibliotheek Permeke
online
2060 Antwerpen 6 (Antwerpen)
woensdag 9 december 2020 van 20:30 tot 21:15
gratis