u bent hier

Condor Gruppe - Support act: Echo Beatty

Pop en rock


Condor Gruppe, dat is duistere gitaarrock met een hoek af uit Antwerpen. Sinds 2012 maakt de steeds groeiende straffe band filmische, haast mystieke muziek. Ze haalt inspiratie uit spaghettiwesterns, surf music en obscure Italiaanse soundtracks uit de jaren '70.   Condor Gruppe is terug met een nieuwe plaat, ‘Interplanetary Travels’. De titel die verwijst naar Sun Ra is geen toeval. Condor ... Lees meer »

Condor Gruppe, dat is duistere gitaarrock met een hoek af uit Antwerpen. Sinds 2012 maakt de steeds groeiende straffe band filmische, haast mystieke muziek. Ze haalt inspiratie uit spaghettiwesterns, surf music en obscure Italiaanse soundtracks uit de jaren '70.


 


Condor Gruppe is terug met een nieuwe plaat, ‘Interplanetary Travels’. De titel die verwijst naar Sun Ra is geen toeval. Condor Gruppe verlegde hun muzikale grenzen nog verder en nam acht nieuwe nummers op die je het griezelige gevoel geven van een horror-soundtrack, het heroïsme van de beste filmmuziek en de hypnotiserende grooves van jungle-stammen. Divers, maar toch spannend en uitdagend genoeg om je een betoverende trip door de stoffige platenplanken van de band te bezorgen.


Condor Gruppe, dat is duistere gitaarrock met een hoek af uit Antwerpen. In het psychedelische rockcollectief spelen leden van Creature With The Atom Brain, Flying Horseman en White Circle Crime Club. Sinds 2012 maakt de steeds groeiende straffe band filmische, haast mystieke muziek. Ze haalt inspiratie uit spaghettiwesterns, surf music en obscure Italiaanse soundtracks uit de jaren '70.


Ondertussen hebben ze al drie albums op hun teller staan, waarbij ze steeds opnieuw muzikale grenzen blijven verleggen. Van een exotische, groovy drugstrip in de woestijn (debuut Latitudes Del Cavell ) tot een huiverachtige en hypnotiserende horror-soundtrack (Interplanetary Travels). Live steeds een bevreemdende, doch betoverende ervaring.


 


Support act: Echo Beatty


Onder de naam Echo Beatty handelt Annelies Van Dinter in betoverende liedjes. Met een betoverende stem, uitgesproken gitaarspel en introspectieve teksten reist de zangeres heen en weer tussen duisternis en licht en projecteert haar bevindingen recht vanuit het hart.


Echo Beatty brengt bezwerende songs met een rauw en melancholisch randje en bezweert met haar beklijvende stem. Ze bracht verschillende albums uit waarvoor ze in de pers jubelende recensies kreeg. Haar tours doorheen Europa brachten haar op podia van o.a. Pukkelpop en Eurosonic.


Live voert Echo Beatty je met haar songs mee op een reis doorheen je innerlijke landschap. In haar betoverende stem, voel je de urgentie van het spelen en schrijven. Van Dinter en haar begenadigde muzikanten zullen slaan en zalven en leveren een muzikale trip, dansend tussen licht en donker.


 

Condor Gruppe - Support act: Echo Beatty
Schouwburg Noord
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
vrijdag 20 mei 2022om 20:15
Schouwburg Noord
€ 16,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/85647/suppo...