u bent hier

Concertstream: Strauss & Wagner met Edo

Klassieke muziek


De zeventienjarige Richard Strauss was nog niet eens volwassen toen hij een van zijn meest gespeelde composities schreef. De Serenade voor 13 blazers blaakt van de Mozartiaanse traditie en heerlijke lyriek. Ruim 50 jaar later, tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog, schreef hij het bijzonder krachtige werk voor 23 strijkers, Metamorphosen. Strauss citeert toepasselijk Beethovens ... Lees meer »

De zeventienjarige Richard Strauss was nog niet eens volwassen toen hij een van zijn meest gespeelde composities schreef. De Serenade voor 13 blazers blaakt van de Mozartiaanse traditie en heerlijke lyriek. Ruim 50 jaar later, tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog, schreef hij het bijzonder krachtige werk voor 23 strijkers, Metamorphosen. Strauss citeert toepasselijk Beethovens begrafenismars uit zijn Derde symfonie als klaagzang voor de culturele vernietiging die Duitsland over zich afgeroepen had. Blazers en strijkers herenigen zich weer voor wat het beroemdste verjaardagscadeau uit de muziekgeschiedenis moet zijn: Wagners Siegfried-Idyll, gecomponeerd voor zijn echtgenote Cosima. Mis Edo de Waarts gevierde lezing van deze Duitse meesterwerken niet.

---

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen. Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
Bio's

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vrijdag 12 maart 2021 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 18,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/st...
+32 (0)3 213 54 06