u bent hier

Concertstream: Spaanse sferen

Klassieke muziek


De Spaanse muziek blijkt tot ver buiten haar landsgrenzen een schat boordevol inspiratie. De Rus Rimski-Korsakov schreef met zijn Capriccio espagnol een weergaloos georkestreerde hit en met de zonovergoten muziek van de Spaanse de Falla waan je je helemaal in het land van castagnetten en flamencomuziek. Met Wim Henderickx’ speciaal voor Antwerp Symphony geschreven Celloconcerto, ‘Sangita’ ... Lees meer »

De Spaanse muziek blijkt tot ver buiten haar landsgrenzen een schat boordevol inspiratie. De Rus Rimski-Korsakov schreef met zijn Capriccio espagnol een weergaloos georkestreerde hit en met de zonovergoten muziek van de Spaanse de Falla waan je je helemaal in het land van castagnetten en flamencomuziek. Met Wim Henderickx’ speciaal voor Antwerp Symphony geschreven Celloconcerto, ‘Sangita’ brengt de winnaar van de eerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2017 Victor Julien-Laferrière dit werk voor de eerste keer naar België, na een succesvolle wereldcreatie op de Cello Biënnale 2018 in Amsterdam.

---

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen. Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vrijdag 5 maart 2021 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 15,0
+32 (0)3 213 54 06
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/co...