u bent hier

Compagnie Barbarie

6 +

Tekst en muziektheater


Kom je verrijken op de meest hebzuchtige show van het jaar! Want in Pak de Poen kunnen kinderen geld verdienen. Véél geld. En daar kan je als (groot)ouder natuurlijk alleen maar van dromen. Kom u verrijken op de meest hebzuchtige show van het jaar! Want in ‘PAK DE POEN!’ kunnen kinderen geld verdienen. Veel geld. Want méér is altijd beter en voor minder gaan we niet. ‘PAK DE POEN!’ is een show ... Lees meer »

Kom je verrijken op de meest hebzuchtige show van het jaar!
Want in Pak de Poen kunnen kinderen geld verdienen. Véél geld.
En daar kan je als (groot)ouder natuurlijk alleen maar van dromen.Kom u verrijken op de meest hebzuchtige show van het jaar!


Want in ‘PAK DE POEN!’ kunnen kinderen geld verdienen.


Veel geld.


Want méér is altijd beter en voor minder gaan we niet.


‘PAK DE POEN!’ is een show die onze honger naar méér blootlegt en waarin de meest uiteenlopende figuren hun duit in het zakje komen doen om de winst te vergroten.


 


Deze voorstelling hakt stevig in op de fundamenten van het kapitalisme en toont hoe de belofte van rijkdom voor de meesten onder ons nooit werkelijkheid zal worden.


Een show die al even hard doordraait als ons huidig economisch systeem zelf.


‘PAK DE POEN!’ ontleent haar naam aan een legendarische televisieshow uit de jaren tachtig. Een prestigeproject dat uitdraaide op een fiasco en waarin alles wat fout kon lopen ook effectief misliep.


Een beloftevolle miljoenenspelshow die op een catastrofe uitdraait: een mooiere metafoor voor ons in elkaar stortend economisch systeem is nauwelijks denkbaar.


 


Ook onze ‘PAK DE POEN!’ is een gigantische rollercoaster van falen en mislukken waarin de puinhopen zich opstapelen en loze beloftes de rode draad vormen.


Het einde van het kapitalisme is nabij! Zo wordt gezegd, gehoopt, gevreesd.


Dus kom graaien, grijpen en hebben, hebben, hebben zolang het nog kan!concept: compagnie barbarie (Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel)

spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel

regie: Karolien De Bleser

tekst: Karolien De Bleser i.s.m de spelers

scenografie: Michiel Van Cauwelaert

vormgeving: Viviane van der Poel

kostuums: Leila Boukhalfa

geluid en techniek: Saul Mombaerts, Jannes Dierynck, Koen De Wilde en Sarah Feyen

grafisch ontwerp: Nick Mattan

een coproductie met De Studio, BRONKS en PerPodium

met dank aan Needcompany en DE MAAN

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap


‘PAK DE POEN!’ kwam tot stand met behulp van de taks shelter maatregel van Belgische Overheid.Met je buren voordelig naar deze voorstelling? Het kan dankzij de actie BurenGeluk! Info en inschrijven, klik hier.


 


 

Pak de Poen 7+
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
woensdag 29 september 2021om 14:30
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 6,0
Bestel tickets
www.ccdekern.be/nl/event/75075/compag...