u bent hier

CC Brasschaat On Air - Stijn Kolacny: Klassiek Revisited

Klassieke muziek


Genieten van muziek in je eigen living. Met deze streamingconcerten geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten. Stijn Kolacny speelt al sinds zijn kinderjaren klassieke piano. Samen met zijn broer Steven maakte hij als vierhandig pianoduo verschillende internationaal bekroonde albums met muziek van o.a. ... Lees meer »

Genieten van muziek in je eigen living.

Met deze streamingconcerten geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten.

Stijn Kolacny speelt al sinds zijn kinderjaren klassieke piano. Samen met zijn broer Steven maakte hij als vierhandig pianoduo verschillende internationaal bekroonde albums met muziek van o.a. Antonin Dvorak en Johannes Brahms.

In de voorstelling ‘Klassiek Revisited’ speelt Stijn zelf piano. Hij laat zich op het podium vergezellen door vier strijkers en een gitarist. De muziek wordt subtiel ondersteund door live electronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow. Teksten van Stijn zelf, geredigeerd door Eva Berghmans (journalist voor De Standaard), en geïllustreerd door Cindy Van Briel vormen de rode draad.

‘Klassiek Revisited’ gaat op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2021.
Komen aan bod: post-klassieke herinterpretaties van bekende stukken, zoals ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi, gehercomponeerd door Max Richter. Of ‘The Chopin Project’: een nocturne van Frédéric Chopin met nieuw gecomponeerde, melancholische strijkerspartijen van Olafur Arnalds. Of de bekende suites voor cello van Johann Sebastian Bach, herwerkt door Peter Gregson. Dromerige pianomuziek van Nils Frahm, het bloedstollend mooie Orphée van Jóhann Jóhansson,… geen gebrek aan repertoire voor een sfeervolle avond.

Stijn Kolacny: piano
Strijkkwartet: Andreas Moulin (viool) , Anouck Vaassen (viool), Marjan Bosmans (altviool) en Tine Anthonis (cello)
Jasper Morel: gitaar en extra klanken

Tickets zijn te verkrijgen tot 22/01.
Je kan de streaming bekijken tot zondag 24/01 23:59.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart In uw kot
in uw kot
2930 Brasschaat
vrijdag 22 januari 2021 van 20:00 tot 21:00
Cultuurcentrum Brasschaat
€ 5,0
webshopbrasschaat.recreatex.be/Ticket...